Institut Ramon LLull

'Blancaneu' i 'La plaga', als European Films Awards

Cinema.  Berlín, 09/12/2013

El llargmetratge de Pablo Berger Blancaneu ha obtingut el premi al millor vestuari als European Film Awards 2013, que s’han lliurat a Berlín aquest dissabte 7 de desembre. Blancaneu també estava nominada com a millor pel·lícula i millor direcció. L’opera prima de Neus Ballús, La Plaga, s’ha quedat finalment sense el reconeixement a European Discovery, que finalment ha estat per l’alemanya Oh Boy, dirigida per Jan Ole Gerster.




Tot i no haver pogut obtenir el guardó, Neus Ballús ha rebut el suport de l’Acadèmia del Cinema Català, que  enguany, per primera vegada, ha assistit a la gala de lliurament de premis en condició de ple dret, sense diferències respecte l’Acadèmia espanyola. En els darrers mesos, La Plaga s’ha projectat a diverses ciutats europees amb el suport de l’IRL. 

  
La Plaga - Neus Ballús

La Plaga és el primer llargmetratge de la realitzadora catalana Neus Ballús. La pel·lícula va ser estrenada a la darrera edició de la Berlinale, i des de llavors ha passat pels festivals de San Sebastian, Londres, Buenos Aires o Sao Paulo, entre molts d'altres. Ha estat nominada al LUX Prize, atorgat pel Parlament Europeu, i ha rebut els premis a la Millor Pel·lícula al festival de Motovun, i al Millor Guió al festival Cinespagna de Toulouse.

La Plaga és una producció del Kinògraf, en coproducció amb TV3, amb la participació del Canal ARTE, el suport de l'ICAA i l'ICEC, i la col·laboració de Màster de Documental de Creació de la UPF.

Neus Ballús (Mollet del Vallès, 1980) és realitzadora i muntadora. Ha dirigit els curtmetratges Immersió (Millor curtmetratge al Festival Alcine 2010), i l'Avi de la Càmera.

Blancaneu s’ha fet amb el guardó al millor vestuari

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"