Institut Ramon LLull

L’exposició '25%: Catalonia at Venice' es podrà veure a Barcelona a partir de l’abril

Arquit. i disseny.  Venècia, 09/12/2013

La mostra 25%: Catalonia at Venice viatjarà de Venècia, on s’ha exhibit dins la Bienal d’Art, fins a Barcelona, on es podrà veure a la Virreina Centre de la Imatge a partir del proper 10 d’abril. Amb aquest projecte, de Francesc Torres i Mercedes Álvarez i comissariat per Jordi Balló, Catalunya consolida la trajectòria i la presència catalana a la Biennal d’Art de Venècia, la cita més important de l’art contemporani internacional. En aquesta tercera participació catalana a la Biennal, impulsada per l’IRL, més de 20.000 persones han visitat la mostra sobre l’atur.




25% s’exposarà a Barcelona després de l’èxit de la mostra Vogadors / Architectural Rowers a capital catalana, el projecte que es va presentar el 2012 a la Biennal d’Arquitectura de Venècia i que posteriorment s’ha pogut veure al Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani de Barcelona. L’exposició 25% a Barcelona inclourà una oferta important d’activitats culturals i educatives. El MACBA i el Centre d’Art Tecla Sala reforçaran la mostra de la Virreina abans fins i tot de la inauguració amb activitats didàctiques paral·leles que exploraran la recerca de nous públics per a l’art contemporani.

La proposta curatorial de 25% parteix d’una reflexió sobre el paper de l’art en la situació de crisi sistèmica en la que estem immersos. 25% és un projecte d’autoria diversa, fruit d’una idea original de Francesc Torres i desenvolupada per Jordi Balló. En paraules del director de l’IRL, Àlex Susanna, “la mostra interpel·la la realitat més punyent de la nostra realitat, com és l’atur, i fa una aportació molt interessant sobre els públics de l’art contemporani”.

La Biennal va tancar portes el passat 23 de novembre amb xifres rècord tant pel que fa a públic (472.000 visitants) com pel que fa a mitjans (7.000 periodistes acreditats), el que suposa un increment respecte l’edició del 2011. 

Catalunya consolida la seva presència a la Biennal d’Art de Venècia amb la participació a tres edicions consecutives

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"