Institut Ramon LLull

Jordi Savall posa punt i final a la gira que aquesta tardor l’ha portat per tot el món

Música.  Europa, 06/12/2013

Després de deixar la seva petjada al Japó, Corea del Sud, Estats Units, Alemanya, França, Àustria o Itàlia, el violagambista, director d’orquestra, i musicòleg especialitzat en música antiga Jordi Savall finalitza la gira internacional amb tres actuacions a Europa. Així, el proper 6 de desembre actuarà a Bristol (Regne Unit), el 8 a Riga (Letònia) i el 9 a Gdansk (Polònia).




Justament ahir, Savall va rebre el  premi Atlàntida 2013, que atorga anualment el gremi d’Editors de Catalunya i que distingeix algú per la seva aportació al món editorial o a la defensa cultura catalana. El premi s’entregarà el proper 11 de desembre a l’Auditori de la Pedrera en el marc de la Nit de l’Edició, on Savall oferirà una conferència sota el títol “El poder de la Música: dels sentits a la memòria”.  

Jordi Savall (Igualada, 1941) és un dels músics catalans amb més projecció internacional i una de les personalitats més significades de la nostra cultura. La seva obra és de grans proporcions i engloba múltiples vessants: és intèrpret de viola de gamba, pioner en la recuperació de patrimoni musical, director d'orquestres de gran prestigi i promotor de cicles, festivals i el seu propi segell discogràfic.

 

Programa

Brístol (Regne Unit)

Data: 6/12/2013
Artista: Jordi Savall (Viola da Gamba)
Sala: St. George’s Bristol
Programa: Les voix humaines
Hora: 19.30 h

Riga (Letònia)

Data: 8/12/2013
Artista: Manfredo Kraemer (Concertino) & Le Concert des Nations & Jordi Savall
Sala: LIELA GILDE (Great Guild)
Programa: Musikalisches Opfer
Hora: 19 h

Gdansk (Polònia)

Data: 9/12/2013
Artista: Xavier Diaz-Latorre (Theorbe) & Pierre Hantaï (Harpshychord) & Jordi Savall (Viola da Gamba)
Sala: ARTUS COURT (DWÓR ARTUSA)
Programa: La Viole du Roi Soleil
Hora: 20 h

Guardonat amb el premi Atlàntida 2013

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"