Institut Ramon LLull

El documental 'Són bojos, aquests catalans?' de gira per Alemanya

Llengua.  Alemanya, 11/11/2013

Cinc universitats d'Alemanya que ofereixen estudis catalans amb el suport de l'Institut Ramon Llull participen en una gira de presentació del documental Són bojos, aquests catalans?, una 'roadmovie' realitzada per Zeba Produccions que parla sobre la qüestió de si a Catalunya es pot viure en català o no, des del punt de vista d’una noia alemanya que parla català, però no castellà: l’Alina Moser. L’objectiu de la gira és que estudiants alemanys, que podrien identificar-se amb l’Alina, coneguin de primera mà la situació sociolingüística de Catalunya.




El punt de partida del documental és el viatge d’Alina Moser, que fa poc es va instal·lar Catalunya i que al febrer va decidir voltar amb furgoneta per conèixer de primera mà el país on havia decidit viure i la situació de la seva llengua. Zeba Produccions ha viatjat amb l'Alina per Catalunya, Andorra, la Franja de Ponent i Catalunya Nord i el resultat ha estat el documental, que s'ha finançat per mitjà d’una campanya de micromecenatge.

El documental s'ha projectat a diversos punts del territori català i també es pot veure per internet. Després de l’èxit d’aquest projecte, els productors ja estan preparant la segona part: Què ens passa, Valencians?, amb el mateix objectiu de resoldre interrogants, aquesta vegada, però, sobre la situació de la llengua catalana al País Valencià.

La gira alemanya, que comença l'11 de novembre i acaba el 18, inclourà presentacions de la pel·lícula per part de la protagonista i posteriorment s’obrirà un debat amb els estudiants d’estudis catalans.

 

Dates de la gira de presentació del documental:

11 de novembre: Universitat de Leipzig
12 de novembre: Universitat de Colònia
13 de novembre: Universitat de Frankfurt
14 de novembre: Universitat de Mannheim
18 de novembre: Universitat de Bochum

Té per objectiu de resoldre una sèrie d’interrogants sobre la situació de la llengua catalana

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"