Institut Ramon LLull

El poeta català Joan Margarit ha obtingut el premi Poesía Mundo Latino

Literatura.  Mèxic, 31/10/2013

El poeta català Joan Margarit, juntament amb el mexicà José Emilio Pacheco, van rebre ahir el premi Poesía Mundo Latino per la seva contribució poètica a les llengües romàniques. El guardó, que s’ha creat per honrar al poeta mexicà Víctor Sandoval, que va morir aquest any, s’entregarà el proper 10 de novembre a Mèxic, en el marc de la Trobada de Poetes del Món Llatí.




La trobada, que comptarà amb trenta poetes, es realitzarà del 3 al 13 de novembre a tres ciutats mexicanes: Ciutat de Mèxic, Aguascalientes i San Luis Potosí. A més del lliurament de premis, hi haurà recitals, debats i espectacles.

Joan Margarit (1938-), Premio Nacional d Poesía (2008) i autor d’obres com Casa de misericordia, es va donar a conèixer com a poeta en castellà el 1963 i el 1965. Després d’un llarg parèntesi de deu anys, escriu Crónica, publicat pel seu amic Joaquim Marco, director de la col·lecció Ocnos, de Barral Editores. A partir del 1980, inicia la seva obra poètica en català.

Des del 1975, Margarit i la seva família viuen a Sant Just Desvern, on també hi ha l’estudi d’arquitectura que comparteix amb Carles Buxadé, l’amic i soci, des del 1980. Des del 1968, Margarit és catédràtic, jubilat actualment, de Càlcul d’estructures de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

El guardó s'entregarà el 10 de Novembre

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"