Institut Ramon LLull

L'antologia de poesia catalana 'Six catalan poets' es consolida al mercat anglosaxó

Literatura.  Regne Unit, 29/10/2013

L'antologia de poesia catalana Six Catalan poets, publicada al Regne Unit, s'està fent un forat al mercat anglosaxó. És un recull d'alguns dels textos de Manuel Forcano, Josep Lluís Aguiló, Elies Barberà, Gemma Gorga, Carles Torner i Jordi Julià. L'edició inclou els poemes originals en llengua catalana i la traducció a l'anglès.




Segons ha explicat la seva editora, Angela Jarman, el públic està responent amb força interès.  Per la seva banda, un dels autors, Josep Lluís Aguiló, ha destacat la important tasca de l'Institut Ramon Llull.

En declaracions a l'ACN, Aguiló ha dit: "Evidentment hi ha una feina molt grossa que està fent l'Institut Ramon Llull, a través de la seva xarxa de lectorats, per difondre dins de les universitats, la literatura i la creació en llengua catalana. I també hi ha les ajudes a la traducció i l'edició que també està fent que sigui més fàcil apostar per autors catalans".

Aquest any ha estat molt bo per a la literatura catalana al mercat anglosaxó. Fins a principis del 2014 s'hi hauran publicat una desena de títols d'autors en català. Entre d'altres, per exemple, hi ha La plaça del Diamant de Mercè Rodoreda, Incerta glòria de Joan Sales o La mala dona de Marc Pastor.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"