Institut Ramon LLull

L’obra per a gran orquestra 'Cyborg', del compositor català Ferran Cruixent, s’estrena als Estats Units

Música.  Estats Units, 07/11/2013

La Detroit Symphony Orchestra (DSO), dirigida pel prestigiós Leonard Slatkin, interpretarà l’estrena americana de Cyborg, una obra per a gran orquestra del compositor català Ferran Cruixent. L’actuació tindrà lloc a Detroit el proper 7 i 8 de novembre.




Cyborg, encàrrec simfònic de l'orquestra Staatskapelle Weimar, explora la idea que en l'era de les computadores, telèfons mòbils i equips mèdics tecnològics, la raça humana s'ha convertit en una mena d'organisme cibernètic rudimentari. Els músics reflecteixen aquest sentiment a l'escenari mitjançant l'ampliació de les capacitats tècniques de l'orquestra amb tècniques inusuals com la inhalació o la parla a través dels seus instruments i, de vegades, usant els seus propis telèfons mòbils en l'execució de la peça.

Ferran Cruixent és compositor i pianista. Des de l'any 2008 la seva obra està representada per la prestigiosa editorial Sikorski Musikverlage (Hamburg), essent un dels compositors més joves en catàleg i l'únic espanyol. És interpretat pels millors directors i orquestres, entre d'altres Leonard Slatkin, Christoph Poppen, Hannu Lintu, Karl-Heinz Steffens, Ola Rudner, Toshiyuki Kamioka, Tan Lihua o Jochen Rieder.

Més informació:

7 de novembre, 19.30h
8 de novembre, 20h
Detroit, Orchestra Hall

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"