Institut Ramon LLull

La Casa del Lector de Madrid ret homenatge al poeta mallorquí Rosselló-Pòrcel

Escèniques.  Madrid, 04/10/2013

El centre cultural Casa del Lector de Madrid organitza l’espectacle Imitació del Foc, una relectura pop del poemari homònim del poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel. Es tracta de la primera activitat en català que es realitza en aquest espai, amb la voluntat de donar visibilitat i difusió al català i a les seves manifestacions culturals.




Aquest espectacle, que combina música, dansa i spoken word, és un homenatge a la figura del poeta mallorquí, que enguany celebra el seu centenari. Rosselló-Pòrcel va desplegar una important producció literària, que es ve veure interrompuda per la seva mort als 25 anys. La seva obra, encara que va ser breu, va exercir una influència considerable a autors joves de la generació de la guerra, com Salvador Espriu o Josep Palau i Fabre.

Imitació del foc representa la culminació de l’obra poètica de l’autor, publicada de manera pòstuma. En l’espectacle, els versos del poeta naveguen sobre la música de Jaume Manresa, filòleg especialista en aquest autor i pianista d’Antònia Font.

L'objectiu de l'espectacle és traduir al llenguatge escènic contemporani les imatges d'un dels grans poetes en llengua catalana del segle XX, que abasten des del simbolisme al naturalisme i surrealisme poètic, passant pel neopopularisme de la generació del 27 castellana, inspirades per autors tan diversos com Federico García Lorca, Rafael Alberti, Góngora o André Gide.

L'acte està produït per l'Institut d'Estudis Baleàrics.

 

Més informació:

Data: 4 de octubre de 2013 
Hora: 19:30 hores 
Lloc: Auditori Casa del Lector 

Es tracta de la primera activitat en català que es realitza en aquest espai

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"