Institut Ramon LLull

Jaume Cabré opta al premi Médicis estranger i al Femina amb 'Jo Confesso' (Confiteor)

Literatura.  París, 12/09/2013

La traducció francesa de Jo confesso, de Jaume Cabré, és una de les obres seleccionades en la primera tria de títols que opten al prestigiós premi Médicis estranger, que s’atorga des del 1970 a la millor obra traduïda al francès. 




Confiteor, publicada per Actes Sud, està tenint una gran acollida entre el públic francès des que es va publicar a principis d’aquest mes de setembre. Així, per Le Figaro “és Jaume Cabré qui ocupa el lloc més remarcable amb Jo confesso: aquest artefacte novel·lesc de 800 pàgines que explica la història d’Europa des de la Inquisició fins a Auschwitz hauria de marcar aquesta tardor literària”. La publicació Sud Ouest qualifica l’obra de Cabré de “monumental i magistral” mentre que Wilfrid Séjeau a Le Cyprès à Nevers la situa com "un dels grans llibres de la rentrée literària, sens dubte". També se n'ha fet ressò L'Express.

Confiteor opta també al premi Femina després de passar la primera selecció del jurat del guardó a la millor obra estrangera.

Els propers dies 17 i 18 de setembre, Jaume Cabré presentarà la seva novel·la a diferents llibreries parisenques. Concretament, dimarts 17 de setembre a les 18h serà a la llibreria Compagnie i l’endemà a les 19h a la Charybde.

El guardó es dóna a la millor traducció literària al francès

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"