Institut Ramon LLull

El Segon Simposi de Catalunya s’ha celebrat a Austràlia amb un gran èxit d’assistència

Llengua.  Melbourne, 31/07/2013

El 27 de juliol s’ha celebrat el Segon Simposi de Catalunya a Austràlia, organitzat per la Universitat de Monash i la Universitat de Melbourne. L'Institut Ramon Llull, que des del febrer col·labora amb la Universitat de Monash per oferir estudis de català, també hi ha estat present.




L’esdeveniment, que ha estat un èxit d’assistència, s’ha celebrat al Jim Potter’s room de la Universitat de Melbourne i ha comptat amb la presència d’experts en diferents camps de la llengua i la cultura catalanes, vinculats sobretot a Austràlia. També hi ha assistit membres del Casal Català de Victòria i gent curiosa interessada en els temes que es tractaven.

L’acte ha començat a càrrec del professor Alfredo Martínez Expósito, cap de l’Escola de Llengües i Cultures de la Universitat de Melbourne, que ha donat la benvinguda a tots els assistents. Tot seguit, el professor Stewart King ha fet una petita introducció sobre la història dels estudis catalans a Austràlia. L’institut Ramon Llull, que el febrer d’aquest any va signar cun conveni de col·laboració amb la Universitat de Monash per posar en marxa cursos de català, també ha estat present a l’acte. El seu director, Vicenç Villatoro ha enviat els seus millors desitjos des de Catalunya a través d’una videoconferència.

El simposi s’ha basat en quatre grans blocs:

El català i els catalans a l’estranger, a càrrec de Peter Gerrand, Victòria Gras i John Hayek.

Catalunya: comunitat, compromís i acció col·lectiva, a càrrec de Gillian Darcy, Pompeu Casanovas i Marta Poblet.

Barcelona, la gran encisera, a càrrec de Alfredo Martínez Expósito, Jytte Holmqvist Michael Christoforidis i Elizabeth Kertesz

La literatura clàssica i contemporània catalana, a càrrec de Patrick Campion,  Carles Gutiérrez Sanfeliu, Lilit Thwaites i Stewart King.

Per concloure l’acte, el professor Alfredo Martínez Expósito, ha donat les gràcies a tots per l’assistència i ha manifestat el seu desig que el Tercer Simposi sobre Catalunya a Austràlia s’organitzés ben aviat.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"