Institut Ramon LLull

David Espinosa i La Veronal, companyies catalanes a la Biennal d’Art de Teatre de Venècia

Escèniques.  Venècia, 01/08/2013

La Biennal de Teatre de Venècia, dirigida per Àlex Rigola, ha programat Mi gran obra (Un proyecto ambicioso) de David Espinosa i Los Pájaros Muertos, de La Veronal. En aquesta edició, que comença dijous 1 d’agost,. Rigola hi estrenarà també la seva primera obra en el marc de la Biennal. Després de triomfar a tota Europa amb la seva adaptació de 2666, Rigola presenta ara un nou text de l’autor xilè: El policía de las ratas.




Mi gran obra (Un proyecto ambicioso) de David Espinosa es podrà veure entre el 3 i el 10 d’agost a Ca’Giustinian. Mi gran obra és una utopia: un espectacle de gran format que no escatima en despeses, amb material i equip artístic il·limitat. Amb un petit matís: l’escala no és 1:1. Aquesta peça qüestiona el valor dels grans projectes, d’aquelles creacions artístiques que treballen amb elevats pressupostos i el veritable valor cultural dels quals és difícilment demostrable, obres faraòniques i efectistes però poc honestes, carregades d’ornaments però buides de contingut. En un context de venda d’una obra arquitectònica els espectadors seran els clients que es reuniran amb l’arquitecte-creador per tal de discutir l’evolució del producte, el procés de construcció, i xocaran amb les paradoxes polítiques, econòmiques i culturals que s’amaguen en la finalitat d’aquest mateix procés.

La Veronal presentarà el seu homenatge a Picasso, Los Pájaros Muertos, divendres 9 d’agost a Campo San Francesco della Vigna. Ambientada en un univers representatiu de la vida i obra de Pablo Picasso, Los Pájaros Muertos declama la constant desaparició dels homes que es van acostar a la vida del pintor, l’inevitable destí dels personatges que van acompanyar a un dels homes més destacats del segle XX i que van compartir amb ell els fructífers i destructius anys d’aquest segle.

Àlex Rigola hi estrenarà 'El policía de las ratas' de Roberto Bolaño

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"