Institut Ramon LLull

Un concert de Jordi Savall tanca el focus català al Salisbury International Arts Festival

Escèniques.  Salisbury, 07/06/2013

Aquest divendres es tanca el programa català al Salisbury International Arts Festival, que va començar el passat 24 de maig amb un concert de la Cobla Sant Jordi a St. Thomas Church. Precisament serà en aquest escenari on es farà el concert de cloenda del focus català que anirà a càrrec de Jordi Savall, que oferirà un recital amb la viola de gamba amb partitures del període barroc europeu. També avui es realitzaran les dues darreres projeccions cinematogràfiques: V.O.S. de Cesc Gay i La teta i la lluna, de Bigas Luna. L'actuació de Savall d'avui es presenta com un gran èxit.




Des del 24 de maig s'han presentat en aquest prestigiós festival britànic més de 25 propostes catalanes. Les que s'han realitzat al carrer han reunit milers de persones. És el cas de les instal·lacions de Temps de Flors de Girona o les actuacions dels Castellers de Vilafranca a diferents espais de la ciutat. Precisament sobre els castellers, la cadena BBC va emetre un reportatge especial dins el programa "The One Show" del passat 4 de juny. També la inauguració, en què hi havia un tast gastronòmic, l'actuació de Los Galindos i la música d'Astrio i la Troba Kung-Fú va reunir 10.000 persones als carrers de Salisbury.

La directora del festival, Maria Bota s'ha mostrat molt satisfeta d'aquest focus català: "El públic s'ha congregat enguany a l'Ageas Salisbury International Arts Festival per experimentar i deixar-se inspirar per l'art vibrant de Catalunya. Han ballat La consagració de la primavera amb Roger Bernat; han sopat al Copacabana de Ponten Pie, han debatut sobra la cultura i la identitat catalanes amb Carles Vilarrubí i amb Joel Joan, un dels directors de Fènix 11:23, en la première absoluta al Regne Unit. Des de la inauguració amb la Cobla Sant Jordi fins al so contemporani de La Troba Kung.-Fú i Astrio, la música catalana s'ha fet sentir a tota la ciutat. Carles Santos i Cabo San Roque han deixat un record inoblidable i adrenalínic en el públic, amb l'estrena britànica de Maquinofobia Pianolera i l'increïble solo de Santos. Nats Nus Dansa i Pep Bou han captivat el públic familiar. La Catalunya contemporània i la Catalunya tradicional han fet pinya i ha estat un plaer veure els Castellers de Vilafranca alçant castells amb l'agulla de la catedral com a teló de fons".

x03z13

Des del 24 de maig s'han presentat 25 propostes catalanes al prestigiós festival britànic

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"