Institut Ramon LLull

Presentació de l'Obra poètica completa de Marià Villangómez Llobet

Literatura.  Barcelona, 18/06/2013

L'Institut d'Estudis Catalans acollirà el proper dimarts 18 de juny la presentació de l'Obra poètica completa de Marià Villangómez, dins dels actes del seu centenaria. Presentarà l'obra Àlex Susanna, poeta i expert en l'obra de Villangómez.




A l'acte, que tindrà lloc a 2/4 de 7 de la tarda, hi assistiran representants de les diferents institucions que participen en la commemoració de l'any Villangómez.

La presentació es podrà seguir en directe per internet a www.iec.cat.

Marià Villangómez, poeta i traductor
Marià Villangómez (Ciutat d'Eivissa, 10.01.1913 - 12.05.2002) és conegut en les seves facetes de poeta i traductor, tot i que va arribar a publicar algunes obres de narrativa i de teatre i que va centrar la seva activitat professional en el món del magisteri i de l'ensenyament.
Villangómez va ser un poeta influenciat pel moviment del Noucentisme, pels poetes de la Generació del 27 i per la tradició simbolista europea. En l'àmbit de la traducció va treballar des dels sonets de Shakespeare fins als versos de Keats, Baudelaire, Yeats i Dylan Thomas, entre altres. Va ser col·laborador a diversos mitjans com Serra d'Or, Lluc, Eivissa, Diario de Ibiza i El Pitiús.
Durant la dècada dels anys vuitanta rep diversos premis literaris com el Crítica Serra d'Or de traducció poètica (1984) per W.B. Yeats: Trenta-quatre poemes; elCavall Verd (1985) per John Keats: Isabel del test d'alfàbrega. La vigília de Santa; i el Crítica Serra d'Or d'obres completes (1987) per Obra completa: poesia.
També va ser una dècada de reconeixements institucionals amb la Creu de Sant Jordi (1984) i el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1989)

En el marc del centenari del naixement del poeta eivissenc

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"