Institut Ramon LLull

Concert del pianista Albert Attenelle en homenatge a Ricardo Viñes a París

Música.  París, 05/06/2013

El prestigiós pianista Albert Attenelle ofereix un concert en el marc del Ciclo homenaje franco-español a Ricardo Viñes amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull i el Colegio España. L’actuació tindrà lloc el 5 de juny a la seu de l’Instituto Cervantes de París, on Attenelle interpretarà obres d’Isaac Albéniz, Frederic Mompou i Deodat de Severac.




Ricardo Viñes va ser un pianista i compositor català format a Barcelona i París, que va triomfar a Europa com a intèrpret i divulgador de la música moderna francesa i espanyola. Setanta anys després de la seva mort, l’Instituto Cervantes de París, amb la col·laboració de l’IRL i el Colegio España de París, han organitzat un Cicle de concerts en homenatge a l’artista. És en aquest cicle on s’emmarca l’actuació d’Albert Attenelle, un dels pianistes catalans més coneguts i reconeguts de la seva generació. 

Albert Attenelle va començar la carrera com a solista l’any 1957, tot i que actualment conrea tant la vessant solista com la de música de cambra arreu d’Europa, Amèrica i el Japó. El seu repertori abasta un gran nombre d’autors, però sempre ha mantingut una atenció especial vers els compositors contemporanis, que l’han empès a interpretar repetidament els concerts per a piano i orquestra de Xavier Montsalvatge, Robert Gerhard i Luis de Pablo, Graciane Finzi, Tom Ingoldsby, així com un gran nombre d’obres de Guinjoan, Brotons, Blancafort, Lamote de Grignon i molts d’altres.

 


El recital que realitzarà el proper 5 de juny inclou el següent programa: 

Suite Cerdaña ..................................... Deodat de Severac
    - En Tartane
    - Les muletiers devant le Christ de Llívia
    - Le retour des muletiers

Variations sur un thème de Chopin ....... Frederic Mompou

La Vega ............................................. Isaac Albéniz

Iberia ................................................. Isaac Albéniz -Triana -Almería -Rondeña -El Albaicín

 

Més informació: http://paris.cervantes.es/FichasCultura/Ficha89435_30_1.htm

Interpretarà obres d’Isaac Albéniz, Frederic Mompou i Deodat de Severac

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"