Institut Ramon LLull

Concurs públic per a la participació de Catalunya a la 14a Biennal d'Arquitectura de Venècia

Arquit. i disseny.  Barcelona, 07/06/2013

L'Institut Ramon Llull (IRL) ha convocat un concurs públic per escollir el comissari que haurà d'elaborar la proposta de participació de Catalunya a la 14a edició de la Biennal d'Arquitectura de Venècia, que tindrà lloc del 7 de juny al 23 de novembre de 2014. Aquesta serà la segona vegada que l'IRL impulsa la presència de Catalunya a la Biennal d'Arquitectura, després d'haver-hi presentat el projecte Vogadors comissariat per Jordi Badia i Félix Arranz el 2012 i integrat per nou obres de joves arquitectes catalans i balears, i arribarà després de la tercera participació a la Biennal d'Art que s'inaugura aquesta setmana. 




Per a la presentació de projectes s'ha establert un marc conceptual que vol posar de manifest el canvi de paradigma que s'està produint en l'arquitectura contemporània, on la situació actual propicia un replantejament de valors que permet noves maneres d'afrontar l'arquitectura. 

Les propostes rebudes seran avaluades per un jurat independent format per:

President: Lluís Domènech i Girbau, Doctor arquitecte, President d'"Arquitectes per l'Arquitectura". Llibres sobre Modernisme. Col·laboració amb Roser Amadó en la remodelació de la Fundació Antoni Tàpies i del Centre Històric de Lleida

Vocals: Lluís-Xavier Comeron, degà del COAC; Fernando Marzà, vocal de Cultura del COAC; Fèlix Arranz i Jordi Badia, comissaris de la participació catalana als Eventi Collateralli de la Biennal d'Arquitectura de 2012 (amb un vot); Carme Pinós, arquitecta; Olga Felip, arquitecta; i Àlex Susanna, director adjunt de l'IRL

El concurs es dividirà en tres fases. En primer lloc, la de Participació, oberta a la presentació de propostes per part de tots els professionals i empreses interessats que compleixin els requisits.  En aquesta primera fase, que es tancarà el 13 de juny, cal presentar un currículum vitae i un pre-projecte de 2 pàgines, com a màxim, que reflecteixi les idees generals de la proposta d'acord amb el marc conceptual i el pressupost. En segon lloc, una fase d'Idees en què el jurat convidarà un màxim de tres participants seleccionats a fer un desenvolupament del projecte inicial. I finalment, la Contractació del projecte guanyador. El veredicte final del jurat es farà públic el 16 de juliol.

Podeu consultar les bases del concurs a: www.llull.cat/catala/quisom/venezia2014.cfm

 

x03z14

Amb la col·laboració del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (COAC)

 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"