Institut Ramon LLull

Inici de la setena edició de les Jornades de Llengües i Cultures Iberoromàniques a la Universitat de Zadar

Llengua.  Croàcia, 06/05/2013

Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, la Xunta de Galicia, l’Instituto Camões i la Universitat de Zadar s’organitzen anualment les Jornades de Llengües i Cultures Iberoromàniques per donar a conèixer entre la comunitat universitària la diversitat lingüística i cultural de la península Ibèrica. Durant tres dies es programen conferències i tallers divulgatius amb acadèmics d’universitats de la península Ibèrica, complementat amb una part més lúdica que inclou concursos lingüístics per als estudiants del departament. L’edició d’enguany tracta aspectes de la literatura i cultura popular.




Per part catalana, serà l’escriptor Pep Coll qui impartirà un taller amb el títol de Redacció i recreació de les llegendes i la conferència El valuós drap de les encantades. Pep Coll gaudeix d’una àmplia producció narrativa relacionada amb els mites i llegendes del Pirineu i ha elaborat reculls de literatura popular de tot l’àmbit català.

Al Departament d’Estudis Iberoromànics de la Universitat de Zadar s’hi imparteixen estudis catalans amb el suport de l’Institut Ramon Llull des del curs acadèmic 2006-2007, com a itinerari opcional amb el gallec per als estudiants de Llengua i Literatura Hispàniques. Els estudiants que opten pels estudis catalans, aprenen la llengua i la cultura catalanes durant tres cursos acadèmics, amb possibilitat de seguir formant-se al Màster d’Estudis Romànics, que inclou assignatures de literatura catalana (medieval i contemporània) i perfeccionament de la llengua. A més a més, una desena d’estudiants han pogut realitzar una estada lingüística als Països Catalans gràcies als programes de l’Institut Ramon Llull.

Anualment també s’hi organitzen exàmens per a la certificació dels coneixements de llengua catalana i, des de l'any 2007, ja s'hi han presentat més de 80 persones.

 

L'escriptor català Pep Coll impartirà un taller i una conferència 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"