Institut Ramon LLull

Entrevista al comissari general del Saló del Llibre de París, Bertrand Morisset

Literatura.  Barcelona, 16/04/2013

Dies després de la participació de Barcelona com a ciutat convidada al Saló del Llibre de París, n'entrevistem el seu comissari general, Bertrand Morisset per fer balanç de la nostra participació.




Quina valoració global fa de la participació de BCN al Salon du livre?
Ha estat un gran èxit, tant a nivell mediàtic com pel que fa a públic, el qual ha après a conèixer la literatura barcelonesa. Dono les gràcies particularment a l'Institut Ramon Llull i al seu equip que han superat aquest repte de manera brillant. La qualitat dels autors i dels debats ha estat d'una riquesa increïble. La bona convivència i la magnífica arquitectura del Pavelló han estat destacades per tots i esmentades per les altes autoritats de l'estat francès. El nombre de llibres venuts i les llargues cues d'espera per les signatures han estat impressionants. Cal esmentar que han tingut lloc nombroses trobades professionals que auguren un augment dels negocis entre els editors francesos i els catalans.

Quines conseqüències considera que pot tenir en el futur editorial català?
Crec que... res serà com abans! Les nostres indústries del llibre s'assemblen i tenim una llarga tradició de col·laboració. La presència de Barcelona, ciutat convidada del Saló del llibre de París el 2013, reforçarà les traduccions en els dos sentits i incrementarà el volum de negocis respectius. 

Podem afirmar que Barcelona s'ha consolidat com a capital literària a nivell europeu?
Aquí, em sap greu però em feu mal... Creia que era París! Però coneixent millor la vostra ciutat, que he tingut el plaer de visitar diverses vegades i sent un parisenc empedreït, us faig una confessió: crec que estem iguals!

Quin autor clàssic i contemporani recomanaria als seus amics i coneguts?
No m'agraden aquest tipus d'exercicis ja que no em puc enfadar amb ningú. Però Auguste Escoffier, gran cuiner del segle XIX, m'inspira tots els dies en la meva passió culinària i Georges Pérec és el meu mestre. 

 

Ref: x01z13

"La presència de Barcelona reforçarà les traduccions en ambdós sentits i incrementarà el volum de negocis respectius" 

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"