Institut Ramon LLull

Catalan Sounds-Jazz on tour s’estrena aquest cap de setmana a Berlín

Música.  Berlín, 02/02/2013

“Catalan Sounds- Jazz on tour" és una gira de grups catalans per diferents clubs de referència d’Europa. La intenció és mostrar la gran qualitat del jazz català actual i crear feedbacks i intercanvis entre aquestes ciutats i Barcelona, concretament amb el Jamboree, emblemàtic club de jazz barceloní, que col.labora en el projecte. 




Dissabte 2 de febrer 
22:00h.

MARC AYZA GROUP  featuring “Blurum 13” -Soul, Groove Jazz, Hip Hop…
Marc Ayza (dr), Roger Mas (p & keys), Tom Warburton (b), Helios (turntables), Blurum 13 (voc) 
“Live at Home” és el títol del segon disc del bateria Marc Ayza amb la seva actual formació que presenta el proper dissabte a Berlín. Un treball amb composicions noves escrites sota el mateix esperit amb el que va captivar el públic i la crítica ara fa quatre anys, quan va publicar el revolucionari “Offering” (Fresh Sound New Talent, 2008).
Com en aquella ocasió, el groove, el jazz, el soul i el hip-hop es donen la mà en una mena de celebració col.lectiva en que la pulsació magnètica de la bateria s'amalgama amb la poètica punyent del Mc Core Rhythm, a Berlín serà de la mà de Blurum 13, en la que els plats del DJ Helios es barregen amb el registre torrencial del pianista Mas, on les cordes del contrabaixista Warburton assenyalen els batecs lisèrgics d'aquesta proposta envoltant.
Tots els accents de la música negra són presents en l'univers de Marc Ayza: de Gil Scott Heron a Marvin Gaye, de John Coltrane a J Dillah, del Bronx al Raval.
Després del concert  DJ – Set World Jazz amb Helios i convidats...Open end!

Diumenge 3 de febrer 

21:00h.

Xavier Dotras trio – Modern Trio Jazz
Xavier Dotras (p), Toni Pujol (b), César Martínez (dr)
“Preludes”, quart disc del grup liderat pel pianista Xavier Dotras, ret homenatge a mestres de la música clàssica i el jazz com Bach, Chopin, Bill Evans, Enrico Pieranunzi, Michel Petrucciani, Henry Mancini i Ennio Morricone. La seva excel•lent acollida ha dut el trio a actuar en certàmens tan importants com el Roma Jazz Festival, el Jazz Na Starówce Festival de Varsòvia, i l’Europa Fest de Bucarest, una gira internacional que ara continua amb l’actuació al B-Flat de Berlín.
Aquest 2013, Xavier Dotras Trio tancarà l’exitosa gira del seu disc “Preludes” i començarà a treballar en un nou disc, previst pel 2014. El llançament coincidirà amb el desè aniversari d’una formació que s’ha mantingut estable des dels seus inicis, amb César Martínez a la bateria i Toni Pujol al contrabaix i que ha portat el grup a escenaris de festivals de gran prestigi de bona part d’Europa i de  l’estat espanyol com Anglaterra, França, Holanda, Romania, Bucarest, Polònia, Itàlia i Alemanya.

22:15h
Lluís Coloma – Solo piano – Blues & Boogie Woogie Piano

Lluís Coloma és un dels pianistes més actius i reconeguts del Blues i el Boogie Woogie. Des de ben jove va deixar-se impregnar pels discols de Jerry Lee Lewis, Rossevels Szkes i Alan Price. 
Considerat un dels reis del Boogie Woogie, aquest jove pianista ha tocat en el Miri Jazz Festival ene l Voxstock Blues Festival de Belgrade, Festival de Boogie Woogie de Beaune, Int. Boogie Woogie Festival de la Roquebrou, Gira Alemanya juntament amb Frank Muschalle i Julien Bruneatud, Int. Boogie Woogie Festival Switzerland, entre d’altres. 
Coloma ha tocat en directe als clubs i festivals de més renom de tot Espanya i està molt involucrat en la promoció del Blues i el Boogie Woogie a tot el país, organitzant esdeveniments com la trobada anual de Blues & Boogie Woogie i les nits de Booge Woggie, entre d’altres. Al llarg de la seva carrera ha tocat amb grans músics com James Harman, Barrelhous Chuck, Mich Woods, Bob Kirkpatrick Texas, Corey Harris, Phil Upchurch, Manu Dibango...
Els concerts de Lluís Coloma són molt especials, plens de força, ritme i color, capaços de crear una atmosfera hipnòtica i màgica. 

Marc Ayza Group, Xavier Dotras trio i Lluís Coloma, actuaran els propers 2 i 3 de febrer al mític club berlinès B-Flat, per on hi han passat figures com Harry Connick Jr., Kurt Rosenwinkel i Mikis Theodorakis.

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"