Institut Ramon LLull

L’Institut Ramon Llull porta el flamenc català als Països Baixos

Música.  Països Baixos, 17/01/2013

La Biennal de Flamenc dels Països Baixos, que se celebrarà entre els dies 19 de gener i 3 de febrer, acollirà un Focus Catalunya, amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull (IRL). La Biennal holandesa, que arriba a la seva quarta edició, és un dels festivals de flamenc més importants del món i l’IRL hi portarà músics, cantants i ballarins catalans, en una afirmació de la vivacitat que gaudeix el flamenc a casa nostra.




Els artistes que formaran part del Focus Catalunya seran Mayte Martín, Juan Ramón Caro, Belén Maya, Salao, José Andrés Cortés, Las Migas amb Raúl Rodríguez, Sonia Sánchez i Jordi Molina. Les seves actuacions tindran lloc a Àmsterdam, Rotterdam i Utrecht.

El cantant català Miguel Poveda ja havia actuat a la Biennal de Flamenc del 2008. En aquella ocasió, ja va demostrar que el flamenc no coneix límits geogràfics i que Andalusia i Catalunya són els vasos comunicants, amb una actuació que portava per títol Sin Fronteras. El seu èxit al Muziekgebouw d’Àmsterdam va ser esclatant i ha obert la porta a l’arribada d’altres flamencs catalans.

La Biennal de Flamenc presenta al seu programa una tria del fèrtil panorama del flamenc a Catalunya, amb artistes diversos i molt representatius. Mayte Martín i Juan Ramón Caro donaran un recital de flamenc clàssic i contemporani, on el cante jondo mostra la seva vitalitat. Els acompanyarà, al ball, Belén Maya. També hi actuaran el jove cantant Salao, acompanyat del guitarrista José Andrés Cortés. Les quatre joves de grup flamenc Las Migas presentaran el seu nou disc amb el seu productor i intèrpret de tres cubà, Raúl Rodríguez. Finalment, la ballarina Sonia Sánchez tindrà un tête-à-tête amb la tenora, un instrument de la cobla catalana, que tocarà Jordi Molina. El flamenc català sonarà, en aquesta Biennal, jove, vigorós i divers.

El programa del Focus Catalunya serà el següent:

- Utrecht, sala RASA, 24 de gener. 20h30

NIT CATALANA: SALAO & JOSÉ ANDRÉS CORTÉS. LAS MIGAS.

Nit de flamenc català. Primer, el cantant Salao, acompanyat a la guitarra per José Andrés Cortés. Després, el grup Las Migas, format per quatre joves intèrprets, acompanyades per Raúl Rodríguez al tres cubà.

 - Rotterdam, sala WMDC Grounds, 25 de gener. 20h30

LAS MIGAS amb RAÚL RODRÍGUEZ.

- Amsterdam, sala Foyer Muziekgebouw, 1 de febrer. 19h45

SONIA SÁNCHEZ amb JORDI MOLINA.

La ballarina Sonia Sánchez presenta el seu espectacle Temple, acompanyada a la tenora catalana (instrument solista de les cobles sardanistes) per Jordi Molina.

- Amsterdam, Muziekgebouw, 1 de febrer. 20h15

MAYTE MARTÍN & JUAN RAMÓN CARO, amb BELÉN MAYA.

Flamenco clàssic. La cantant Mayte Martín actuarà acompanyada a la guitarra per Juan Ramón Caro, amb la ballarina Belén Maya de convidada.

- Amsterdam, sala Dansmakers, 3 de febrer. 17h00

SONIA SÁNCHEZ.

Sonia Sánchez presenta el seu espectacle de dansa en solitari “El pliegue”.

Hi actuaran, entre altres, Mayte Martín, Salao, Las Migas i Sonia Sánchez

    Logo Institut Ramon Llull
  • Un consorci de:

  • Generalitat de Catalunya Govern Illes Balears Ajuntament de Barcelona

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"