Institut Ramon Llull/ Newsletter # 91

DESEMBRE 2018 / CATALUNYA

Actualitat

 
Cultura.  ORDINO,  23/11/2018

La Fundació Ramon Llull premia l’acadèmica Maria Delgado, el traductor Artur Guerra i el lingüista Christer Laurén

La Fundació Ramon Llull ha lliurat avui a Andorra els Premis Internacionals Ramon Llull, destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta setena edició han estat l’acadèmica, crítica i principal experta en cinema i teatre català del Regne Unit Maria Delgado; el traductor portuguès Artur Guerra i el lingüista finlandès Christer Laurén. Aquest darrer ha estat guardonat amb el Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística que atorguen conjuntament la Fundació Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

+ info >>


Cinema.  París, França,  26/11/2018

Naomi Kawase i Isaki Lacuesta inauguren l’exposició i el cicle audiovisual 'Cineastes en correspondència' al Centre Pompidou de París

El Centre Pompidou de París inaugurarà demà, divendres 23 de novembre, l’exposició “Cineastes en correspondència”, que inclou retrospectives de les creacions cinematogràfiques del cineasta gironí Isaki Lacuesta i de la directora de cinema japonesa, Naomi Kawase. La retrospectiva de Lacuesta, que s’obrirà al públic el 26 de novembre, inclou dues instal·lacions realitzades pel cineasta. 

+ info >>


Literatura.  Guadalajara, Mèxic,  27/11/2018

Jordi Lara i Marc Pastor visiten la Fira del llibre de Guadalajara amb el suport de l’Institut Ramon Llull

Els autors realitzaran una sèrie d’activitats i xerrades durant la setmana de la Fira del llibre. Jordi Lara és escriptor i periodista, és autor de sis obres, entre elles la guanyadora del Premi de la Crítica Serra d’Or Mística conilla. Marc Pastor és escriptor de novel·la negra i fantàstica. Ha escrit quatre novel·les traduïdes a més de quatre idiomes. Enguany la seva novel·la L’any de la plaga ha estat adaptada al cinema i presentada al festival de cinema de terror de Sitges.

+ info >>


Arts Visuals.  MIAMI BEACH,  05/12/2018

L’artista Pep Duran participa a la fira d’art UNTITLED de Miami Beach

L’escultor i escenògraf Pep Duran ha estat seleccionat per presentar la instal·lació site specific ‘Backlot Constructions’ dins la secció Special Projects a la fira UNTITLED que té lloc a Miami Beach del 5 al 9 de desembre amb el suport de l’Institut Ramon Llull.

+ info >>


Llengua.  Tarragona,  28/11/2018

Es celebra el V Col·loqui Internacional de 'La Lingüística de Pompeu Fabra' a Tarragona

Els dies 28, 29 i 30 de novembre es celebra el V col·loqui Internacional 'La Lingüística de Pompeu Fabra' a Tarragona. En aquest acte hi participaran professors de la Xarxa Llull: Amanda Ulldemolins de Georgetown University, Ares Llop de la Universitat de Cardiff i Joan Llinàs Universitat de Bucarest. Des de la Xarxa Llull es dóna suport a la viquimarató Pompeu Fabra, que tindrà lloc el 29 de novembre simultàniament a diversos territoris catalans. 

+ info >>


Escèniques.  Ílhavo, Portugal,  29/11/2018

El circ contemporani de Catalunya i les Illes Balears arriba de la mà del Leme Festival a Ílhavo (Portugal) aquest mes de desembre

El pròxim mes de desembre la ciutat de Ílhavo acull la segona edició de LEME, un festival de circ contemporani. La proposta està impulsada per 23 Milhas, un projecte de transformació cultural del municipi d’Ílhavo, que es centra en promoure la creació i el pensament i en conrear la relació entre el creador i l’espectador.

+ info >>


Música.  Bordeus, França,  29/11/2018

Donallop, Gabriel Fiol i Tugores tanquen el focus de música balear a Rocher de Palmer

Tres representants del ritme mediterrani balear culminen aquest 29 de novembre el focus de música de les Illes Balears que el prestigiós centre Le Rocher de Palmer (Bordeus) acull aquesta temporada. Després de l’espectacle “Ferments” de Miquel Brunet i el concert de Posidònia, ara és el torn de Donallop, Gabriel Fiol i Tugores.

+ info >>HIGHLIGHTS: Learning Catalan // The Institute // Grants // Virtual Office

BASIC DATA PROTECTION OF PERSONAL DATA

  • Identification of the treatment: Subscribers of bulletins.
  • Responsible for the treatment: Institut Ramon Llull.
  • Purpose: Sending information from the Institut Ramon Llull.
  • Legitimation: Consent of the interested person. The interested party may revoke the consent at any time.
  • Recipients: The dice will not be communicated to other people.
  • Rights of interested persons: The rights of access, rectification, suppression, opposition to the processing and request of the limitation can be exercised.
  • More information on the Privacy Policies page.

Subscription form // Unsubscripction form // If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia), Balearic Islands Government and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00