Institut Ramon Llull/ Newsletter # 90

NOVEMBRE 2018 / CATALUNYA

Actualitat

 
Cinema.  GLASGOW I EDIMBURG,  18/11/2018

Torna l'Scotland Catalan Film Festival amb el cinema català contemporani més recent

La plataforma Cinemaattic anuncia una nova edició de l'SCAT (Scotland Catalan Film Festival), que se celebrarà entre el 2 i el 5 de novembre a Glasgow i del 13 al 18 Novembre a la ciutat d'Edimburg.  El festival mostra un any més les novetats del cinema català amb projeccions de curtmetratges, xerrades, poesia i altres esdeveniments paral·lels.  

+ info >>


Llengua.  Washington DC, Estats Units ,  02/11/2018

L’IRL i la Universitat Georgetown organitzen una jornada sobre bilingüisme

El 2 de novembre, l’Institut Ramon Llull organitza a la Universitat Georgetown (Washington) la jornada “Bilingualism”, que explora les implicacions del bilingüisme a Catalunya des de diferents punts de vista. El seminari s’emmarca en les activitats paral·leles de l’”Amazing Catalonia!”, un programa organitzat per les institucions catalanes als Estats Units d’Amèrica (EUA) coincidint amb la participació de Catalunya com a cultura convidada al Smithsonian Folklife Festival de Washington.

+ info >>


Literatura.  Itàlia,  25/10/2018

L’obra ‘Incerta glòria’, traduïda per Amaranta Sbardella, es publica per primera vegada a l’italià

La prestigiosa editorial italiana Nottetempo publica el 25 d’octubre la traducció a l’italià d’ Incerta Glòria, el clàssic de Joan Sales publicat el 1956 amb versió definitiva del 1971. L’obra ha estat traduïda per Amaranta Sbardella, qui assistirà en diverses presentacions del llibre a ciutats d’arreu d’Itàlia com Roma o Pisa.

+ info >>


Cinema.  CAMBRIDGE,  01/11/2018

Torna el focus de cinema ‘Camera Catalonia’ al Cambridge Film Festival

Del 25 d'octubre a l'1 de novembre el Cambridge Film Festival, presenta la setena edició del ‘Camera Catalonia’, que cada any acosta al públic del Regne Unit la cinematografia catalana més recent. Enguany es programen quatre pel·lícules: 'Miss Dalí', 'La vida lliure' i 'Julia ist'  

 

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  22/10/2018

El FC Barcelona i l’Institut Ramon Llull renoven l’acord per a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes

El president del club esportiu, Josep Maria Bartomeu i la directora de l’IRL, Iolanda Batallé, ratifiquen la continuïtat del conveni que mantenen les dues entitats des del 2012. 

 

 

+ info >>


Cinema.  MARSELLA,  17/11/2018

Set produccions catalanes a la 17a edició del Festival Cinehorizontes de Marsella

Entre el 8 i 16 de novembre, se celebra a la ciutat de Marsella el festival CineHorizontes, que arriba a la seva 17a edició. Aquest certamen treballa per donar a conèixer les produccions espanyoles i catalanes en territori francès. Enguany, la programació compta amb 7 produccions catalanes. 

+ info >>


Arts Visuals.  París, França,  09/11/2018

Col·loqui sobre la relació entre la poesia i la pintura de Joan Miró a la NY University de París

Amb motiu de la retrospectiva de Miró que el Grand Palais de París acull des del 3 d'octubre, la Càtedra Miró (Fundació Joan Miró, Barcelona - Universitat Oberta de Catalunya), conjuntament amb la New York University de París i la Universitat Nanterre  de París, organitza un simposi els dies 9 i 10 de novembre que reunirà un experts internacionals per analitzar la fusió de la pintura i la poesia en el pensament artístic de Joan Miró. Amb la col·laboració de l'Institut Ramon Llull.
 + info >>HIGHLIGHTS: Learning Catalan // The Institute // Grants // Virtual Office

BASIC DATA PROTECTION OF PERSONAL DATA

  • Identification of the treatment: Subscribers of bulletins.
  • Responsible for the treatment: Institut Ramon Llull.
  • Purpose: Sending information from the Institut Ramon Llull.
  • Legitimation: Consent of the interested person. The interested party may revoke the consent at any time.
  • Recipients: The dice will not be communicated to other people.
  • Rights of interested persons: The rights of access, rectification, suppression, opposition to the processing and request of the limitation can be exercised.
  • More information on the Privacy Policies page.

Subscription form // Unsubscripction form // If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat


Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia), Balearic Islands Government and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00