Institut Ramon Llull/ Newsletter # 84

MAIG 2018 / CATALUNYA

Actualitat

 
Arquit. i disseny.  Barcelona,  03/05/2018

Presentació de 'RCR. Somni i natura', la proposta de Catalunya per a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018

L’Institut Ramon Llull presenta el proper dijous 3 de maig a les 11h en roda de premsa al Palau del Baró de Quadras (Avgda. Diagonal 373) la proposta de Catalunya per a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2018: RCR. El somni i natura. La roda de premsa comptarà amb la presència de: Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta (RCR Arquitectes), Pati Núñez i Estel Ortega ( co-comissàries del projecte) i de Manuel Forcano (director de l’Institut Ramon Llull). A les 19h la proposta es presentarà en un acte obert al públic a la seu del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Plaça Nova, 5. Barcelona).

+ info >>


Música.  Washington DC, Estats Units ,  27/04/2018

Jordi Savall presenta 'El llibre Vermell de Montserrat' a Washington

En el marc de la participació de Catalunya a l’Smithsonian Folklife Festival, l’Institut Ramon Llull organitza aquest divendres 27 d’abril un concert de música antiga de Jordi Savall, Hespèrion XXI i La Capella Reial de Catalunya a la St. Mark’s Episcopal Church de Washington DC amb el títol “El Llibre Vermell de Montserrat: Cançons i danses en honor de la Verge Negra del monestir de Montserrat (segle XIV)”.

+ info >>


Escèniques.  Ansan, Corea,  04/05/2018

Tres companyies catalanes participen al Ansan Street Festival de Corea del Sud

El festival ‘Ansan Street’, que se celebra enguany a la ciutat coreana d’Ansan del 5 al 7 de maig, ha inclòs en la seva programació tres companyies catalanes. Amb el suport de l’IRL, el centre de teatre Moveo, l’artista visual Karla Kracht i els espectacles titellaires de MinusMal representaran l’escena catalana en un esdeveniment internacional consolidat com a cita ineludible de les arts escèniques de carrer a Àsia.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  23/04/2018

El TRAC arriba a les 5.000 traduccions

La base de dades de llibres en català traduïts a altres llengües de l’Institut Ramon Llull, el TRAC, arriba a més de cinc mil entrades.  Aquest base de dades permet consultar quins autors i quins llibres de les lletres catalanes han estat traduïts a altres llengües. Recull la base de dades històrica de la Institució de les Lletres Catalanes i la de l’IRL, qui la gestiona i la manté actualitzada. El TRAC també estrena nova estètica i funcionalitats com ara un mapa de traduccions i un rànquing dels llibres i autors mes traduïts.

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  25/04/2018

Oberta la convocatòria de selecció de professors d’estudis catalans a l’exterior

Aquest dijous s'ha obert la convocatòria de selecció de professorat d’estudis catalans a universitats de fora del domini lingüístic per al curs acadèmic 2018-2019. Les sol·licituds es poden presentar del 26 d’abril al 10 de maig, ambdós dies inclosos, a través del formulari en línia disponible al web de l’Institut Ramon Llull, on també es poden trobar les bases de la convocatòria i la documentació requerida.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  30/04/2018

Últims dies de presentació de sol·licituds per poder gaudir d’una residència de traductors a Barcelona

El dimarts 15 de maig finalitza el termini per poder presentar-se a la convocatòria de subvencions a traductors estrangers que estiguin treballant en la traducció d’obres de la literatura catalana per a residències a Catalunya. Els beneficiaris podran fer ús gratuïtament d’un apartament al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i disposaran d’una dotació econòmica per cobrir les despeses de manutenció. Les sol·licituds s’han d’enviar a través del formulari disponible al web de l’Institut Ramon Llull, on també es poden trobar les bases de la convocatòria i la documentació requerida.

+ info >>


Llengua.  20/04/2018

Sant Jordi es viu en una desena de països d'arreu del món amb més de 30 activitats de la mà de l’Institut Ramon Llull

La diada de Sant Jordi es viurà amb especial intensitat durant els propers dies a les universitats de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. A banda de les habituals parades de llibres i roses s’han programat una trentena d’activitats entre les quals destaca una ruta literària a Berlín, el 2n Simposi californià d’estudis catalans a UCLA a més de diverses conferències i projeccions cinematogràfiques. Participaran d’aquests actes universitats d’una desena de països com EUA, el Regne Unit, Cuba o Alemanya. 

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> The Institute
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia), Balearic Islands Government and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00