Institut Ramon Llull/ Newsletter # 83

ABRIL 2018 / CATALUNYA

Actualitat

 
Llengua.  Barcelona,  22/03/2018

TV3 estrena "Katalonski", un programa dedicat als qui han après català arreu del món

Aquest dijous 5 d'abril a les 22.35h TV3 estrenarà “Katalonski”, una producció de TV3 en coproducció amb Broadcaster Audiovisual Services i La Lupa Produccions, amb el suport i la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura, l’Institut Ramon Llull i el Departament d’Afers i Relacions Institucionals i Exteriors i Transparència

+ info >>


Cinema.  Guadalajara, Méxic ,  19/03/2018

Els cineastes catalans Jo Sol, Joan Vives i Clara Roquet, premiats al Festival Internacional de Guadalajara

 Els cineastes catalans Jo Sol, Joan Vives i Clara Roquet han estat premiats a la trenta-tresena edició del Festival Internacional de Guadalajara, que s'ha celebrat a Mèxic del 9 al 16 de març. El certamen ha tingut Catalunya com a convidada d'honor, i en el marc de l'esdeveniment s'ha atorgat també el premi Mayahuel a la trajectòria al director Ventura Pons.

+ info >>


Literatura.  Bolonya,  26/03/2018

Un any després, es consolida la presència catalana a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya

Tot és a punt per la nova edició de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya que se celebra del 26 al 29 de març. Un any després de l’èxit de Catalunya i les Illes Balears com a convidats d’honor, el desplegament del sector editorial català i balear a la cita de referència mundial per a la literatura infantil i juvenil (LIJ) continua sent de primer ordre. La presència d’editors i agents dedicats a la LIJ s’ha multiplicat en les darreres edicions i aquest 2018, vora una nodrida representació d’agències literàries catalanes, hi seran presents una quarantena d’editorials, 30 d’elles a l’estand col·lectiu de l’AELLC. Precisament, aquest espai acollirà el dia 26 una trobada informal entre els assistents a la fira proposada des dels Governs de Catalunya i les Illes Balears amb suport de l’AELLC, l’APIC i el Gremi d’Editors de Catalunya.

+ info >>


Cultura.  Palma,  14/03/2018

18 països rebran enguany artistes, escriptors i acadèmics de les Illes Balears, entre els quals el Marroc, Irlanda, els Estats Units o Amèrica Llatina, impulsats per l’Institut Ramon Llull

Les principals activitats de les Illes Balears que promou l’Institut Ramon Llull (IRL) a l’exterior inclouen Be Balears, una setmana cultural balear a Buenos Aires, l’actuació de l’Orquestra de Cambra de Mallorca a Tunis,  Maria del Mar Bonet a Cuba, circ i arts de carrer a Irlanda i el Regne Unit, o la celebració de les Jornades Internacionals per a professors de català a Palma el proper juliol.

+ info >>


Llengua.  València,  04/04/2018

València acull la 6a Trobada Internacional de Professorat i Estudiants de Català a l’Exterior

La 6a Trobada Internacional de Professorat i Estudiants de Català a l’Exterior se celebra a València des d’avui, 4 d’abril, fins diumenge, dia 8. Organitzades per un comitè compost de docents de diferents universitats europees, les jornades inclouen una gran varietat d’activitats acadèmiques, lúdiques i culinàries en un ambient únicament català. La trobada no només pretén posar en contacte docència i alumnat, sinó que també persegueix l’objectiu que els estudiants posin en pràctica els seus coneixements sobre la cultura catalana i que n’adquireixin d’altres.

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  12/03/2018

L’Institut Ramon Llull convoca una nova edició del concurs IRLats per a estudiants de català

Aquest dilluns 12 de març s’ha obert el període de participació en una nova edició de l’IRLats, el concurs de relats breus organitzat per l’Institut Ramon Llull. El certamen s’adreça a estudiants de català de fora del domini lingüístic amb la intenció d’incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers. Els participants poden presentar les seves propostes des del 12 de març fins al 31 de maig, que s’aniran publicant al lloc web IRLats perquè puguin ser votades. El veredicte del jurat es farà públic el 8 de juny, i la persona guanyadora obtindrà una plaça al Campus Universitari de la Llengua Catalana de juliol de 2018.  Del microrelat guanyador se n’editarà un punt de llibre, i el finalista serà obsequiat amb un lot de llibres.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> The Institute
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia), Balearic Islands Government and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00