Institut Ramon Llull/ Newsletter # 82

MARÇ 2018 / CATALUNYA

Actualitat

 
Cinema.  Barcelona,  13/02/2018

Catalunya, convidat d’honor al Festival Internacional de Cine en Guadalajara (FICG)

Catalunya serà el convidat d’honor de la propera edició del Festival Internacional de Cine en Guadalajara que tindrà lloc del 9 al 16 de març de 2018. Aquest festival és la cita cinematogràfica més important a Amèrica Llatina. La qualitat i rellevància de les pel·lícules que s’hi exhibeixen durant tota la setmana, les personalitats que hi assisteixen, els professionals de la indústria que hi concreten projectes i negocis i els milers de persones que hi assisteixen el converteixen en una festa del cinema imprescindible a nivell internacional.

+ info >>


Escèniques.  Heidelberg, Alemanya ,  28/02/2018

Participació catalana a la tercera Biennal de dansa de Heidelberg

El Festival Tanzbiennale Heidelberg (Alemanya) celebra la seva 3a edició del 24 de febrer al 4 de març amb la programació de diverses companyies catalanes. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, posaran el segell català al festival La VeronalGN | MC i dos cicles de curtmetratges documentals catalans comissariats per Choreoscope

+ info >>


Escèniques.  Berlin ,  22/02/2018

Albert Serra debuta al teatre alemany amb el seu nou espectacle ‘Liberté’

El director de cinema Albert Serra estrena el 22 de febrer la seva nova obra teatral ‘Liberté’, una producció de la prestigiosa Volksbühne, Andergraun Films i la col·laboració de l'Institut Ramon Llull. És el primer gran espectacle de l’artista català en territori germànic i s’hi han programat 6 funcions entre febrer i març. El reconegut teatre Volksbühne també projectarà els films Els tres porquets i Història de la meva mort, tots dos dirigits per Albert Serra.

+ info >>


Literatura.  Polònia,  23/02/2018

La revista polonesa Nowa Dekada Krakowska dedica un especial a la literatura catalana

La revista literària Nowa Dekada Krakowska (núm. 4-5/2017) ha publicat recentment un número especial dedicat a la literatura catalana i del qual se n’han publicat mig miler d’exemplars. S’hi troben textos de 22 autors catalans: Anna Carreras, Bel Olid, Borja Bagunyà, David Gálvez, Francesc Serés, Jordi Lara, Jordi Nopca, Llucia Ramis, Marta Orriols, Mònica Batet, Sebastià Perelló, Teresa Colom, Tina Vallès, Joan Todó, Anna Moner, Yannick Garcia, Damià Bardera, Marina Espasa, Adrià Pujol, i estudis introductoris i valoracions de Xavier Farré,  Alfons Gregori, Maja Alicja Kasper, Ponç Puigdevall. 

+ info >>


Literatura.  El Caire, Egipte,  19/02/2018

El poeta mallorquí Carles Rebassa, convidat al Festival de Literatura del Caire

Del 17 al 22 de febrer té lloc la quarta edició del Festival de Literatura del Caire, un esdeveniment d’intercanvi cultural entre la literatura àrab i d’altres regions del món. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull, el poeta mallorquí Carles Rebassa participarà en dos actes amb varis autors internacionals.

+ info >>


Música.  Alger, Algèria ,  23/02/2018

Els músics 'Chicuelo' i Mezquida porten la seva ‘Conexión’ a Algèria

L’Òpera d’Alger ‘Boualem Bessaih’ acollirà el 23 de febrer l’actuació de la formació formada pel pianista menorquí Marco Mezquida i el guitarrista català ‘Chicuelo’. En una actuació coorganitzada entre l’Institut Ramon Llull i l’Agence Algeriénne pour le Rayonnement Culturel (AARC), amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa, els músics presentaran el seu projecte ‘Conexión’, un disc que fusiona el jazz amb el flamenc.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> The Institute
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia), Balearic Islands Government and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00