Institut Ramon Llull/ Newsletter # 78

DESEMBRE 2017 / CATALUNYA

Actualitat

 
Cultura.  ORDINO,  30/11/2017

La Fundació Ramon Llull premia la traductora romanesa Jana Balacciu Matei, el lingüista Joan Landaburu i el programador Manuel Llanes

La Fundació Ramon Llull ha entregat avui a Andorra els seus premis destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta sisena edició han estat la traductora romanesa Jana Balacciu Matei; el programador cultural andalús Manuel Llanes i el lingüista Jon Landaburu. Aquest darrer ha estat guardonada amb el Premi Internacional Ramon Llull de Catalanística i a la Diversitat Lingüística que atorguen conjuntament l’Institut Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.

+ info >>


Literatura.  Guadalajara,  25/11/2017

L’Institut Ramon Llull reprèn el contacte amb el sector editorial mexicà a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara

La Fira Internacional del Llibre de Guadalajara (FIL), que se celebra del 25 de novembre al 3 de desembre a la ciutat mexicana, torna a comptar amb la presència de l’Institut Ramon Llull. La reunió editorial més important d’Hispanoamèrica és un dels esdeveniments literaris més grans del món i enguany s’esperen més de 20 mil professionals del sector. 

+ info >>


Música.  Egipte,  04/12/2017

Nova data pel concert de Maria del Mar Bonet a Egipte

El 4 de desembre, Maria del Mar Bonet ofereix un concert al Cairo Opera House, a Egipte, amb la participació del percussionista Hossam Ramzy. La cantautora mallorquina es troba en una gira per commemorar els seus 50 anys dalt dels escenaris i presentar el seu últim àlbum, ‘Ultramar’.

+ info >>


Escèniques.  Londres,  05/12/2017

El CEC Queen Mary de Londres organitza una jornada dedicada a l’obra de Lluïsa Cunillé

Coincidint amb la programació de tres obres de Lluïsa Cunillé a la temporada 2017-18 del Teatre Nacional de Catalunya, el Centre d’Estudis Catalans de la Universitat Queen Mary de Londres organitza una jornada dedicada a la dramaturga catalana. L’esdeveniment se celebra el 5 de desembre i compta, d’una banda, amb un seminari per part de Xavier Albertí, director artístic del TNC, i Jordi Prat, dramaturg i director teatral; i per altra, amb la presentació d’”Iceland”, obra de Cunillé traduïda per John London.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  21/11/2017

L’Institut Ramon Llull acull un seminari de traducció del català a l’hebreu amb sis reconeguts traductors israelians

La biblioteca de traduccions Bernard Lesfargues, ubicada al Palau del Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull, acollirà de dimarts a dijous vinent un seminari de traducció literària del català a l’hebreu. L’objectiu principal d’aquest seminari és oferir un primer contacte amb la llengua i la literatura catalanes a un grup de sis professionals israelians que tradueixen d’altres llengües romàniques a l’hebreu. 

+ info >>


Escèniques.  París,  29/11/2017

Sergi Belbel, primer dramaturg català en el repertori de la Comédie-Française de París

El text de "Després de la pluja" ('Après la pluie', en francès), del dramaturg Sergi Belbel, ha obtingut un gran èxit a França, on es representa del 29 de novembre al 7 de gener de 2018 al Théâtre du Vieux-Colombier de París. Es tracta del primer text d'un català que representa la prestigiosa Comédie-Française. A més, Belbel serà present en un acte l'1 de desembre moderat per Laurent Mulheisen.

+ info >>


Música.  Europa,  04/12/2017

Els concerts de Jordi Savall a Europa per acabar l’any

Un concert a Bèlgica, un a Alemanya i sis a França són les principals actuacions que Jordi Savall ofereix entre els dies 4 i 19 d’aquest mes de desembre. El prestigiós compositor català estarà acompanyat en diverses ocasions per alguna de les tres companyies que, juntament amb Montserrat Figueras, ha fundat: Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations.

+ info >>


Cinema.  Londres,  06/12/2017

La projecció d’‘Incerta glòria’ a Londres reuneix Paul Preston i Peter Bush

L’Institut Ramon Llull organitza el 6 de desembre la presentació d’‘Incerta glòria’, el film d’Agustí Villaronga, al King’s College de Londres. L’acte compta amb la presència del professor Paul Preston i el traductor Peter Bush, que parlaran sobre la pel·lícula, la novel·la homònima de Joan Sales en la que està basada i els seus antecedents històrics. A més, també es presenta la traducció a l'anglès d'El vent de la nit, la novel·la de Sales que dona continuïtat a 'Incerta glòria'.

+ info >>


Cinema.  Berlín,  09/12/2017

Els European Film Awards nominen quatre pel·lícules catalanes

'Estiu 1993', 'Timecode', 'La Chana' i 'Los desheredados' són les quatre produccions de firma catalana que han estat nominades als 30º European Film Awards. La cerimònia dels premis se celebra el 9 de desembre a Berlin, Alemanya.

+ info >>


Música.  Buenos Aires,  25/11/2017

Joan Miquel Oliver actua a la Fira Internacional de Música de Buenos Aires

La 10a edició de la Fira Internacional de Música de Buenos Aires (BAFIM), que se celebra a la capital d’Argentina del 23 al 26 de novembre del 2017, compta amb la música del cantautor Joan Miquel Oliver. L’artista balear ofereix un concert el 25 de novembre a la sala de concerts Studio Crobar i l'endemà a La Tangente. La participació de Joan Miquel Oliver compta amb el suport de l’IRL. 

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00