Institut Ramon Llull/ Newsletter # 77

NOVEMBRE 2017 / CATALUNYA

Actualitat

 
Cinema.  Guadalajara,  26/10/2017

Catalunya, convidat d’honor al Festival de Cine en Guadalajara-Film Festival México (FICG)

Catalunya serà el convidat d’honor de la propera edició del Festival de Cine en Guadalajara-Film Festival México que tindrà lloc del 9 al 16 de març de 2018. Aquest festival és la cita cinematogràfica més important a Amèrica Llatina. La qualitat i rellevància de les pel·lícules que s’hi exhibeixen durant tota la setmana, les personalitats que hi assisteixen, els professionals de la indústria que hi concreten projectes i negocis i els milers de persones que hi assisteixen el converteixen en una festa del cinema imprescindible a nivell internacional.

+ info >>


Literatura.  Estats Units,  09/11/2017

‘Incerta glòria’, traduït per Peter Bush, es publica per primera vegada als Estats Units

Del 9 al 17 de novembre, el traductor Peter Bush realitza una gira pels Estats Units per presentar la traducció a l’anglès d’”Incerta Glòria”, el clàssic de Joan Sales publicat el 1956 (amb versió definitiva del 1971). Bush portarà ‘Uncertain Glory’ a diverses universitats i llibreries de Nova York, Massachusetts, Boston, Nova Jersey i Chicago.

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  02/11/2017

Intercanvi de versos gallecs i catalans en una nova edició del cicle “Poetes itinerants”

El programa d’intercanvi poètic 'Poetes itinerants' segueix creant diàlegs entre la poesia contemporània catalana, basca i gallega. El proper dijous 2 de novembre tres poetes catalans i tres gallecs recitaran els seus versos al Pipa Club de Barcelona. Les veus escollides per aquesta trobada són les d’Anna Gual, Blanca Llum Vidal, Joan Pons, Marilar Aleixandre, Yolanda Castaño i Rosalía Fernández rial. L’acte, que està organitzat per l’Institut Ramon Llull i el Consello da Cultura Galega, tindrà el retorn en una nova trobada a Galícia el proper mes de desembre.

+ info >>


Llengua.  Vinaròs i Morella,  25/10/2017

Vinaròs i Morella acullen el VIIIè Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Un any més, l’Institut Ramon Llull, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i la Xarxa Vives d’Universitats organitzen el Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger, que se celebrarà a Vinaròs i Morella entre el 27 i el 29 d’octubre de 2017. Aquesta vuitena edició compta amb la col·laboració del Màster d'Ensenyament de català com a primera i segona llengua de la Universitat de Barcelona, la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la Universitat Autònoma de Barcelona, i de la Facultat d'Educació i del Departament de Filologia Catalana de la Universitat d'Alacant.

+ info >>


Literatura.  Sud-àfrica,  16/10/2017

Eduard Escoffet al 21è Africa Poetry Festival de Sud-àfrica

Del 16 al 21 d’octubre té lloc la 21ª edició del Africa Poetry Festival, que se celebra a la ciutat de Durban, a Sud-àfrica. El català Eduard Escoffet és un dels 16 poetes internacionals que participen en l’esdeveniment, que inclou recitals, xerrades, seminaris i tallers.

+ info >>


Literatura.  Estats Units,  26/10/2017

L’associació ‘Three Percent’, promotora de literatura internacional als Estats Units, se centra en l’obra de Rodoreda

El club de lectura online ‘Two Month Review’, de l’organització ‘Three Percent’, focalitza la seva última edició en dues obres de Mercè Rodoreda: el recull de relats The Selected Stories i la novel·la pòstuma Death in Spring (La mort i la primavera). ‘Three Percent’ és una entitat vinculada a la Universitat de Rochester i a l’editorial Open Letter i té l’objectiu de promoure entre els lectors dels Estats Units la traducció d’obres de literatura contemporània internacional. 

+ info >>


Escèniques.  Grècia,  03/11/2017

Dues companyies catalanes i una balear al Thesspuppet Festival de Tessalònica

El Thesspuppet Festival té lloc del 3 al 13 de novembre a la ciutat grega de Tessalònica. La segona edició compta amb el teatre d’objectes i titelles de les companyies Zero en conducta i Borjaytuquepintas, de Catalunya, i Andrea Cruz, de les Illes Balears. 

+ info >>


Arquit. i disseny.  Buenos Aires,  14/10/2017

El model d’arquitectura de Barcelona, premiat a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires

La biennal argentina reconeix Barcelona, que enguany n’és la ciutat convidada d’honor, amb el Premi BIENALBA a una nova visió urbana de les ciutats. Daniel Mòdol destaca que rebre el guardó és “un honor i un al·licient més per seguir consolidant una manera de fer arquitectura que ha fet de Barcelona un referent mundial”. A través d’una exposició i conferències, Barcelona exposa aquests dies a la capital argentina un concepte de patrimoni que va més enllà de la protecció històrica i destaca l’indubtable valor que l’arquitectura, l’espai públic i el paisatge urbà suposen per a la societat. 

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00