Institut Ramon Llull/ Newsletter # 76

OCTUBRE 2017 / CATALUNYA

Actualitat

 
Arquit. i disseny.  Barcelona,  27/09/2017

Barcelona, ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires

La ciutat de Barcelona és la ciutat convidada d’honor a la Biennal Internacional d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra del 9 al 20 d’octubre a la Usina del Arte de la capital argentina. Aquesta Biennal se celebra des de 1985 i s’ha convertit en un dels esdeveniments més importants de la regió, pionera de les Biennals de Llatinoamèrica i reconeguda dins de la trilogia més rellevant, juntament amb la de Venècia i São Paulo. 

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  02/10/2017

Arrenca el Curs d’especialització en estudis catalans: traducció literària

Aquest dilluns comença el Curs d’especialització en estudis catalans: traducció literària organitzat per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya amb l’objectiu de fomentar la formació de traductors literaris del català a l’alemany i d’ampliar la xarxa  de traductors literaris del català.

+ info >>


Arquit. i disseny.  Barcelona,  29/09/2017

“RCR. El somni” serà el títol de la proposta catalana a la XVI Biennal d’Arquitectura de Venècia

“RCR. El somni” serà el títol que durà la proposta catalana a la XVI Biennal d’Arquitectura de Venècia que tindrà com a protagonista un projecte inèdit de RCR. 

+ info >>


Literatura.  Santiago de Compostel·la,  29/09/2017

Intercanvi de versos gallecs i catalans en una nova edició del cicle “Poetes itinerants”

El programa d’intercanvi poètic Poetes itinerants segueix creant diàlegs entre la poesia contemporània catalana, basca i gallega. El proper dimecres 4 d’octubre tres poetes catalans i tres gallecs recitaran els seus versos al saló d’actes del Consello da Cultura Galega. Les veus escollides per aquesta trobada són les d’Anna Gual, Blanca Llum Vidal, Joan Pons, Marilar Aleixandre, Yolanda Castaño i Rosalía Fernández Rial. L’acte, que està organitzat per l’Institut Ramon Llull i el Consello da Cultura Galega, tindrà el seu retorn en una nova trobada a Barcelona el proper mes de novembre.

+ info >>


Llengua.  25/09/2017

S’obre el període de preinscripció a la segona convocatòria de les proves per a certificació de català

El proper dilluns, 25 de setembre, s’inicia el període de preinscripció a les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana de l’Institut Ramon Llull corresponent a la segona convocatòria d’enguany, termini que finalitzarà el dia 18 d’octubre de 2017. 

+ info >>


Escèniques.  Torí,  06/10/2017

Teatre d'objectes català i balear al Festival Incanti de Torí

El Festival Incanti de Torí, dedicat al teatre d'objectes, programa en la seva edició d’enguany les companyies Chapertons i Besllum. El Festival Incanti programa totes les formes de teatre diferents al catalogat com a teatre d’autor o prosa. Aquest any se celebra del 3 al 9 d’octubre.

+ info >>


Música.  Barcelona,  08/09/2017

El Departament de Cultura i l'Institut Ramon Llull impulsen el reconeixement del Quartet Casals en el seu 20è aniversari

El Departament de Cultura i l’Institut Ramon Llull (IRL) signaran properament un acord amb el Quartet Casals per tal de donar reconeixement i suport a la tasca de la formació musical en el seu 20è aniversari (1997-2017). El conseller de Cultura, Lluís Puig, i el director de l’IRL, Manuel Forcano, s’han reunit avui amb els membres del grup, amb qui han acordat reconèixer la tasca del Quartet com la primera formació de cambra de Catalunya amb una reconeguda projecció internacional dedicada a la interpretació del seu repertori.  

+ info >>


Literatura.  Barcelona,  11/09/2017

L’Institut Ramon Llull s’incorpora a La Setmana del Llibre en Català amb la visita de 16 editors estrangers i una llibreria de traduccions

De l’11 al 15 de setembre torna la missió d’editors i agents literaris estrangers que organitza l’Institut Ramon Llull des de fa 10 anys sota el títol Making Catalan Literature Travel for International Publishers and Agents.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00