Institut Ramon Llull/ Newsletter # 72

ABRIL 2017 / CATALUNYA

Actualitat

 
Literatura.  Bolonya,  03/04/2017

Inaugurada la Fira del Llibre infantil i juvenil de Bolonya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; el conseller  d’Educació i Universitats de les Illes Balears, Martí March; i el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, han inaugurat avui la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya (Bologna Children’s Book Fair), el saló professional de referència internacional per al sector, que enguany té Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor. També hi han assistit els consellers de Cultura, Santi Vila; i d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el delegat del Govern de la Generalitat a Itàlia, Luca Bellizzi.Sota el lema Sharing a Future: Books in Catalan, l’Institut Ramon Llull ha preparat una seixantena d’activitats i dues exposicions, amb els il·lustradors més representatius de Catalunya i les Illes Balears

+ info >>


Literatura.  Bolonya,  03/04/2017

L'exposició 'Vet aquí una vegada...' proposa a Bolonya un recorregut per 17 il·lustradors catalans

El claustre del Palau de l’Archiginnasio de Bolonya acull des d’aquest dissabte i fins l'1 de maig una exposició amb treballs de 17 il·lustradors catalans de trajectòria consolidada. La mostra, en el marc de la Fira del Llibre infantil i juvenil, segueix la disposició de les arcades amb l’objectiu que els visitants pugui observar banderoles de grans dimensions amb dibuixos per una cara i, per l’altra, se’ls expliqui una història. El projecte compta amb obres de professionals de pioners del sector a Catalunya com Pilarín Bayès, Roser Capdevila, Carme Solé Vendrell, Mercè Arànega, Mercè Llimona o Lluïsa Jover, entre d’altres.

+ info >>


Arquit. i disseny.  Buenos Aires,  28/03/2017

Barcelona serà la ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires 2017

Barcelona serà la primera ciutat convidada a la Biennal d’Arquitectura de Buenos Aires, que se celebra cada dos anys des de 1985 i s’ha consolidat com l’esdeveniment de debat i difusió de l’arquitectura més important de l’Amèrica Llatina. Enguany tindrà lloc del 7 al 22 d’octubre a l’emblemàtica Usina del Arte, ubicada al Districte de les Arts del barri de la Boca. La Biennal organitza una exposició i un programa d’activitats acadèmiques i conferències que es desenvoluparan paral·lelament del 9 al 13 d’octubre.

+ info >>


Llengua.  Girona, Andorra, València i Palma,  01/04/2017

Obertes les inscripcions a les estades lingüístiques d’estiu per a estudiants de l’exterior

Aquests dissabte 1 d’abril comença el termini d’inscripció al Campus universitari de la llengua catalana, l’Estada lingüística d’estiu a València i l’Estada lingüística d’estiu a les Illes Balears. Organitzades cada any per l’Institut Ramon Llull en col·laboració amb altres institucions, les estades tenen l’objectiu de millorar la competència lingüística i els coneixements culturals dels estudiants de català de l’exterior per mitjà de cursos, conferències, visites i activitats complementàries.

+ info >>


Cinema.  Guadalajara,  28/03/2017

Catalunya serà el convidat d’honor al Festival de Cinema de Guadalajara 2018

El Festival Internacional de Cinema de Guadalajara,  celebrat a Mèxic del 10 al 17 d'aquest mes de març, ha anunciat oficialment que Catalunya serà el convidat d’honor de la propera edició de l’any 2018, recollint el testimoni d’Alemanya. Es tracta de l’esdeveniment cinematogràfic més important d’Amèrica Llatina i una excel·lent oportunitat per consolidar la posició del cinema català a escala internacional i, més concretament, en l’àmbit iberoamericà. És un esdeveniment destinat a l’exhibició,  formació i intercanvi creatiu entre els professionals, crítics de la cinematografia internacional i estudiants iberoamericans.

+ info >>


Literatura.  Zagreb,  01/04/2017

L’editorial croata Hena Com publica ‘El violí d’Auschwitz’, de Maria Àngels Anglada

El violí d’Auschwitz’, una de les obres més aclamades de Maria Àngels Anglada (Vic, 1930 - Figueres, 1999), sortirà publicada properament en croat de la mà de l’editorial Hena Com i amb traducció de Boris Dumančić. Amb la nova publicació al croat, prevista per principis del mes d’abril, la novel·la allarga una extensa llista de traduccions, que ja suma fins a 15 llengües.

+ info >>


Cinema.  Nantes,  02/04/2017

Convidats catalans al Festival du Cinéma Espagnol de Nantes

El Festival du Cinéma Espagnol de Nantes celebra del 22 de març al 2 d’abril la seva 27a edició projectant més de 250 títols, bona part d’ells inèdits a França. A més, convida, entre d’altres personalitats del món del cinema, els directors Isa Campo i Isaki Lacuesta, que presentaran la pel·lícula La propera pell; Jo Sol, amb Vivir i otras ficciones, i Marc Crehuet, amb El rei borni. També es projectaran els curtmetratges Cavalls morts, de Marc Riba i Anna Solanas, i Timecode, de Juanjo Giménez.

+ info >>


Pensament.  Nova York,  04/04/2017

La Univ. de Nova York fa memòria de les víctimes del franquisme amb el cicle ‘A reparation that never comes’

A Espanya, la violació sistemàtica dels drets humans durant dècades amb la dictadura de Franco segueix sent una ferida social sense tractar. La sèrie de conferències ‘Victims of Franquismo: a reparation that never comes’ portarà una desena d’experts a la Universitat de Nova York per analitzar, del 7 de març al 2 de maig, aquest difícil llegat de la democràcia espanyola. El cicle ha estat organitzat per la periodista Montse Armengou, actualment en residència docent a la càtedra King Juan Carlos I de la universitat.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00