Institut Ramon Llull/ Newsletter # 71

MARÇ 2017 / CATALUNYA

Actualitat

 
Literatura.  Barcelona,  02/03/2017

La participació de Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor a la Bologna Children’s Book Fair suposarà més de 60 activitats amb 80 participants

Aquest matí s’ha presentat en roda de premsa a Barcelona la programació de Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor a la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, que tindrà lloc del 3 al 6 d’abril. A l’acte hi han participat els consellers de Cultura de la Generalitat i del Govern de les Illes Balears, Santi Vila i Ruth Mateu, juntament amb el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, i la directora de la Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya, Elena Pasoli.

+ info >>


Cultura.  Catalunya,  23/02/2017

L’exposició itinerant ‘La veritat inefable’ farà 10 noves parades en un recorregut per tot Catalunya

‘La veritat inefable: el Llibre d’amic e amat de Ramon Llull’, l’exposició que l’IRL ha produït amb motiu de l’Any Llull i que ha visitat nou universitat d’Alemanya, França i el Regne Unit, realitza ara un nou recorregut que la portarà, al llarg del 2017, per tot Catalunya. L’exposició farà un total de 10 parades, passant per Lloret de Mar, Blanes, Girona, Lleida, Mataró, Esterri d’Àneu, Manresa, Vic, Reus i Tortosa.

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  01/03/2017

S’obre el termini d’inscripció a la primera convocatòria de les proves per a la certificació del català

Aquest dimecres, 1 de març, s’inicia el període de preinscripció a les proves per a l’obtenció dels certificats de llengua catalana de l’Institut Ramon Llull corresponent a la primera convocatòria d’enguany, termini que finalitzarà el dia 24 d’abril. Els certificats de l’IRL permeten acreditar el grau de coneixement de la llengua catalana tant a efectes acadèmics com laborals (administració pública, empreses, institucions) i s’estructuren en cinc nivells d'acord amb el Marc europeu comú de referència per a les llengües.

+ info >>


Cinema.  Massachusetts,  21/03/2017

El Catalan Film Festival de la Universitat de Massachusetts arriba a la novena edició

La Universitat de Massachusetts Amherst celebra per novè any consecutiu el ja tradicional Catalan Film Festival, que ensenya una mostra representativa del cinema català actual. El festival ha programat, entre els mesos de març i abril, la projecció de cinc pel·lícules catalanes, totes elles relacionades amb la temàtica de l’envelliment, la pèrdua de memòria i la malaltia. Les directores Montse Armengou i Carla Subirana assistiran al cicle per un torn de preguntes amb els estudiants.

+ info >>


Cultura.  Bristol i Cardiff,  14/03/2017

Les Universitats de Cardiff i Bristol projecten ‘Pa negre’ i conviden el traductor Peter Bush

La Universitat de Cardiff i la Universitat de Bristol presenten els dies 14 i 16 de març, respectivament, la projecció de ‘Pa negre’, la pel·lícula d’Agustí Villaronga inspirada en la novel·la homònima d’Emili Teixidor, i que es va estrenar l’any 2011 amb gran èxit de crítica i públic. Les dues universitats també han programat una conferència de Peter Bush, traductor de l’obra a l’anglès, la setmana següent a la projecció del film.

+ info >>


Literatura.  Newcastle i St Andrews,  28/02/2017

Joan Margarit presenta el seu tercer recull poètic en anglès, ‘Love is a Place’, a Newcastle i St Andrews

Love is a Place’ és la tercera traducció anglesa de l’obra poètica de Joan Margarit, publicada l’any 2016 per l’editorial Bloodaxe amb traducció d’Anna Crowe. El llibre inclou tots els poemes dels reculls ‘No era lluny ni difícil’, ‘Es perd el senyal’, i ‘Estimar és un lloc’. Autor i traductora celebraran la publicació de l’obra amb dues lectures poètiques al Regne Unit: el 28 de febrer visitaran la Universitat de Newcastle i, el 2 de març, la Universitat de St Andrews, en un acte emmarcat dins el Festival Internacional de Poesia d’Escòcia Stanza.

+ info >>


Cultura.  Palma,  22/02/2017

Acordada la Declaració de Palma, per la qual els governs de les Illes Balears, Catalunya i el País Valencià es comprometen a col·laborar en matèria de llengua i cultura

La consellera de Transparència, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears, Ruth Mateu, el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Santi Vila, i el conseller d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, han acordat la Declaració de Palma, per la qual es comprometen a enfortir lligams històrics i culturals en benefici comú dels tres territoris en els àmbits de la llengua i la cultura.

+ info >>


Arts Visuals.  San Francisco,  02/03/2017

L’artista eivissenca Aida Miró exposa a San Francisco i Nova York

Aida Miró es mou entre la dansa, la performance, la pintura a l’oli i l’art urbà indistintament. Nascuda a Eivissa i establerta a Nova York, l’artista protagonitzarà el 2 de març un espectacle de pintura en viu a l’Hotel Phoenix de San Francisco, com a part de l'exposició col·lectiva d’artistes espanyols '¡Ole!'. Més endavant, del 16 de març al 16 d’abril, la Gallery Casa Mezcal de Nova York mostrarà les seves pintures a l’oli més recents amb ml'exposició 'Anima'.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00