Institut Ramon Llull/ Newsletter # 70

FEBRER 2017 / CATALUNYA

Actualitat

 
Escèniques.  Kingersheim,  17/01/2017

Catalunya i les Balears, protagonistes del festival de teatre infantil i juvenil Momix 2017

El festival de teatre infantil i juvenil Momix –que celebra la seva 26ena edició del 26 de gener al 5 de febrer a Kingersheim, al nord-est de França– presenta enguany Momix à la Catalane. Momix ha inclòs al seu programa cinc espectacles catalans que constitueixen, per primera vegada, un focus dedicat a la creació artística d’un territori geogràfic. Es tracta d’una finestra concebuda com un aparador per donar visibilitat internacional a les companyies catalanes i balears i per promoure la internacionalització del teatre infantil i juvenil.

+ info >>


Arquit. i disseny.  Barcelona,  31/01/2017

Aftermath, el projecte català de la Biennal d’Arquitectura de Venècia, arriba a Barcelona

L’Arts Santa Mònica de Barcelona acull fins al 26 de març l’exposició Aftermath. L’arquitectura més enllà dels arquitectes, que exhibeix el material confeccionat per al Pavelló Català a la Biennal d’Arquitectura de Venècia, que tot just acaba de cloure’s. El projecte, impulsat per l’Institut Ramon Llull (IRL) i comissariat per Isaki Lacuesta i els arquitectes Jaume Prat i Jelena Prokopljevic, planteja un diàleg entre els llenguatges arquitectònic i cinematogràfic.

+ info >>


Música.  Nova York,  09/02/2017

El cor Voices of Ascension recupera el ‘Cant de les Estrelles’ de Granados a Nova York

El segle XX es va inaugurar amb el gran esclat del Modernisme a Barcelona i la recerca de nous camins musicals arreu d’Espanya. El concert ‘Spain: Granados, de Falla & Modernisme’, organitzat pel reconegut cor Voices of Ascension de Nova York, recupera l’escena musical catalana i espanyola de principis del segle passat, una de les més fructíferes de la seva història, amb un programa on sobresurten compositors com Pau Casals, Manuel Blancafort, Manuel de Falla o Enric Granados.

+ info >>


Música.  Estats Units,  27/01/2017

Jordi Savall complementa la seva gira als Estats Units amb dues taules rodones a Columbia i Harvard

El reconegut gambista i director d’orquestra Jordi Savall (Igualada, 1941) inicia als Estats Units la gira internacional d’aquest 2017. Entre el 27 de gener i el 12 de febrer, Savall passarà per Berkeley, Phoenix, San Diego, Montreal, Washington, Cambridge, Jackson, St. Paul, Kansas i Nova York, interpretant alternativament els programes ‘The Musical Europe 1500–1700’ i ‘The Millenarian Venice’ al costat de l’Hespèrion XXI. Completen la gira de Savall la seva participació a dues taules rodones organitzades per la Universitat de Columbia, el 2 de febrer, i la Universitat de Harvard, el 6 de febrer. 

+ info >>


Cinema.  Estats Units,  24/01/2017

El curtmetratge català 'Timecode', nominat als Oscars

El film 'Timecode', de Juanjo Giménez, ha estat nominat a l'Oscar al millor curtmetratge de ficció. És la primera vegada en la història que un curtmetratge català aconsegueix la nominació a l'Oscar i, en cas de guanyar, seria la primera vegada que un curt espanyol s’endugués l'estatueta.

+ info >>


Literatura.  Índia,  20/01/2017

Albert Forns i Gemma Ruiz, convidats als festivals literaris de Calcuta i Bhubaneswar

Els escriptors Albert Forns (Granollers, 1982) i Gemma Ruiz (Sabadell, 1975) han estat convidats als festivals literaris de Calcuta i Bhubaneswar, en el marc d’una gira promoguda per la xarxa de festivals Literature Across Frontiers per acostar els nous autors europeus a l'Índia. Albert Forns, autor de Jambalaia (Anagrama, 2016) i Gemma Ruiz, autora d’Argelagues (Proa, 2016) participaran al Bhubaneswar Literary Meet, que tindrà lloc del 20 al 21 de gener, i el Kolkata Literary Meet, que tindrà lloc a l’històric Victoria Memorial Hall del 25 al 29 de gener.

+ info >>


Literatura.  Londres,  14/02/2017

La Universitat Queen Mary de Londres acull un seminari sobre Sergi Belbel

L’obra Carícies, del dramaturg català Sergi Belbel (Terrassa, 1963), conté una gran quantitat de material impactant, però aspira a alguna cosa més que a una sèrie d’escenes vagament connectades? El professor John London, de la Queen Mary University of London, analitzarà la peça en un seminari del Centre for Catalan Studies el pròxim dimarts 14 de febrer.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00