Institut Ramon Llull/ Newsletter # 67

NOVEMBRE 2016 / CATALUNYA

Actualitat

 
Cultura.  Barcelona,  24/10/2016

L’IRL i el FC Barcelona renoven l’acord per a la projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes

El president Josep Maria Bartomeu i el vicepresident Carles Vilarrubí ratifiquen amb el director de l’IRL, Manuel Forcano, la continuïtat del conveni que mantenen les dues entitats des del 2012

+ info >>


Literatura.  Nova York,  11/10/2016

La poeta Anna Aguilar-Amat inicia una residència literària de tres setmanes a la Ledig House de Nova York

La poeta i professora Anna Aguilar-Amat ha estat seleccionada per realitzar una estada literària a la Ledig House de Nova York, que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i s’emmarca en l’OMI International Arts Center. Anna Aguilar-Amat serà a Nova York fins l’1 de novembre, i conviurà amb una desena d’escriptors d’arreu del món.

+ info >>


Música.  París,  18/10/2016

Maria del Mar Bonet tanca la jornada que l’Institut del Món Àrab de París dedica a Ramon Llull i l’Islam

Amb motiu del 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, l’Institut Ramon Llull (IRL), l’Institut del Món Àrab (IMA) i l’Institut Europeu de la Mediterrània (IEMed) organitzen el divendres 21 d’octubre una jornada d’estudis sobre la relació entre Ramon Llull i l’Islam. El simposi reunirà a l’IMA de París escriptors i estudiosos de l’Islam, del pensament medieval i de la història de les ciències al Magreb per tal de redescobrir, amb vàries conferències i taules rodones, els estrets vincles entre el món àrab i el filòsof i pensador mallorquí, que va recórrer tot el Mediterrani per predicar l’accés a la fe cristiana a través de la lògica. Com a clausura de la jornada, la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet oferirà el concert ‘Alenar Llull’, un aiguabarreig de sons de les costes del Mediterrani que pren l’obra de Llull com a font d’inspiració central.

+ info >>


Arts escèniques.  Berlín,  25/10/2016

Focus català al Festival Internacional de teatre d’objectes Theater der dinge de Berlín

Tres companyies catalanes estrenaran les seves obres a Alemanya dins el Theater der Dinge, el festival internacional de teatre d’objecte que se celebra anualment a la Schaubude de Berlín. Enguany, aquest festival, que se celebra del 28 d’octubre al 3 de novembre, ha programat un focus català amb tres espectacles catalans inèdits fins ara al país germànic. Es tracta de "Cosas que se olvidan fácilmente", de Xavier Bobés; "Much ado about nothing", de David Espinosa i "Birdie" de l’Agrupación Señor Serrano.

+ info >>


Literatura.  Frankfurt,  25/10/2016

L’Institut Ramon Llull, membre fundacional de la Xarxa europea de suport a la traducció - ENLIT

El passat dissabte 22 d’octubre, en el marc de la Fira del Llibre de Frankfurt, es va constituir formalment  l’ENLIT, la xarxa europea de suport a la traducció, formada per 22 organitzacions de 19 països entre les quals hi ha l’Institut Ramon Llull. La xarxa donarà suport al desenvolupament continu de programes d’ajuts a la traducció, per tal de generar un major interès i la visibilitat de la literatura, tant en els països d'origen com en l'àmbit internacional. D'aquesta manera, es vol proporcionar un accés més fàcil a les diferents veus literàries des de dins i més enllà de les fronteres d'Europa. 

+ info >>


Cultura.  Londres,  27/10/2016

Londres se suma a l’Any Llull amb dos actes que el vinculen amb la història i la cuina medieval catalana

Londres se suma el proper 28 d’octubre a la tarda als actes de commemoració de l’Any Llull en el setè centenari de la mort del filòsof i escriptor mallorquí. L’Institut Ramon Llull i la Senate House University organitzen el simposi ‘Catalan Flavours: Ramon Llull and Medieval Cooking’, que recordarà la figura i obra de Llull vinculant-la amb la història de la cuina medieval catalana. El mateix 28 d’octubre, al migdia, la Queen Mary University of London acollirà un seminari sobre les darreres investigacions en el pensament de Llull convidant acadèmics internacionals de primera línia.

+ info >>


Arts Visuals.  Barcelona,  14/10/2016

L’Institut Ramon Llull acull unes jornades de presentació del programa de residències artístiques de la Rijksakademie en col·laboració amb la Fundació Han Nefkens

La Rijksakademie, una de les residències d’artistes visuals més prestigioses del món, oferirà dues sessions formatives els propers 19 i 20 d’octubre al Palau del Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb l’IRL i la Fundació Han Nefkens.

+ info >>


Literatura.  Frankfurt,  18/10/2016

Institucions i editors catalans consoliden l’estand conjunt a la Fira del Llibre de Frankfurt

La Fira del Llibre de Frankfurt, que obre portes aquest dimecres, acollirà novament un estand unitari on hi estaran presents els professionals de l’Institut Ramon Llull, de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana (amb el suport de l’ICEC, del Departament de Cultura) i de l’Ajuntament de Barcelona, tal i com es ve fent des de l’any 2014. La presència de les institucions de Catalunya a l’estand de Frankfurt queda identificada amb el lema Catalonia, land of books/ Barcelona city of literature. Sota aquest segell, Catalunya i Barcelona tornen a presentar-se davant el sector editorial internacional amb una imatge de país i evidenciant que la seva capital és també ciutat literària de la UNESCO, amb una important potencialitat, creativitat i connexió internacional.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00