Institut Ramon Llull/ Newsletter # 66

OCTUBRE 2016 / CATALUNYA

Actualitat

 
Literatura.  Barcelona,  30/09/2016

La llibretera Paula Jarrin serà la comissària de la participació de Catalunya i Balears com a convidat d’honor a la Fira del Llibre de Bolonya

El jurat designat per escollir el projecte de comissariat per a la participació de Catalunya i les Illes Balears com a convidat d’honor a la propera Fira del Llibre Infantil i Juvenil de Bolonya ha seleccionat la proposta de l’empresa Taleia Cultura, encapçalada per la llibretera Paula Jarrin com a comissària. Aquest comissariat consisteix en desenvolupar una exposició d’il·lustradors que es podrà veure al recinte firal i una altra mostra que tindrà lloc a la ciutat de Bolonya. El contingut d’ambdues exposicions s’inspira en el lema de la presència catalano-balear a la Fira: Sharing a Future: Books in Catalan.

+ info >>


Música.  Marsella,  28/09/2016

El festival Fiesta des Suds de Marsella presenta un Cabaret Catalan per celebrar la seva 25ena edició

Cinc grups catalans i balears sonaran amb força el proper 20 d’octubre a la inauguració de la 25ena edició del Festival Fiesta des Suds, que anualment reuneix més de 30.000 persones. Així ho ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa l’organització de Fiesta des Suds, un festival musical amb vocació multidisciplinar que té lloc al Dock des Suds de Marsella i convoca públic de totes les edats en un ambient portuari i mediterrani. Enguany el festival se celebrarà del 19 al 22 d’octubre. Per a la segona jornada, 20 d’octubre, l’organització ha anunciat l’actuació de cinc grups i dj’s catalans i balears a l’escenari Cabaret, sota el nom Cabaret Catalan. Marco Mezquida & Chicuelo, Oques Grasses, The Suicide of Western Culture, Dirty Appetite & Sideways i UHF Stereo, amb un mapping d’Albert Sitjes, seran els artistes encarregats de presentar la creació musical catalana més eclèctica i contemporània.  

+ info >>


Literatura.  Óbidos,  30/09/2016

Joan Margarit, Joaquim Nadal i Pere Villalba porten l’Any Llull al Festival de Literatura d’Óbidos

El Festival Internacional de Literatura d’Óbidos, a Portugal, celebrarà entre el 22 de setembre i el 2 d’octubre la seva segona edició, que commemora el 500 aniversari de la publicació d'Utopia de Thomas More. El festival també ha volgut recordar una segona efemèride, el 700 aniversari de la mort de Ramon Llull, i ha convidat Joaquim Nadal, Pere Villalba i Joan Margarit per participar en diferents converses i lectures poètiques al costat d’escriptors portuguesos el dia 30 de setembre.

+ info >>


Literatura.  Munic,  03/10/2016

Miquel Martí i Pol amplia el seu catàleg en alemany amb la publicació del ‘Llibre d’absències’

L’editorial Edition Delta publica aquesta tardor la primera traducció alemanya del ‘Llibre d’absències’, un dels reculls poètics fonamentals de Miquel Martí i Pol. Aquest serà el quart volum que Edition Delta publica de part de l’obra de Martí i Pol, que en els darrers anys s’ha anat convertit en un dels poetes catalans més llegits a Alemanya, en part gràcies a la difusió que en va fer Pep Guardiola durant la seva etapa com a entrenador del Bayern de Munic.

+ info >>


Literatura.  Atenes,  30/09/2016

La traducció grega de ‘Jo confesso’ arriba a la sisena edició

La traducció grega de ‘Jo confesso’, de Jaume Cabré, ha assolit recentment la seva sisena edició, arribant a una tirada total de 10.321 exemplars. Publicada per l’editorial Polis Publishers aquest any 2016 amb traducció d’Evriviadis Sofos, la novel·la ha tingut una molt bona resposta i s’ha convertit ràpidament en un èxit de vendes a Grècia, seguint la línia de la quinzena de països on s'ha traduït.

+ info >>


Llengua.  Oxford,  29/09/2016

El XVII Forum for Iberian Studies de la Universitat d’Oxford examina la crisi de la Península Ibèrica

La Universitat d’Oxford acull els dies 29 i 30 de setembre el tradicional Forum for Iberian Studies, que enguany arriba a la dissetena edició. El congrés, dedicat a l’estudi de les diferents llengües i expressions culturals de la Península Ibèrica, congregarà una seixantena d’experts per discutir sobre les repercussions de la crisi econòmica en la producció cultural contemporània, particularment en els camps de la literatura i l’art. El periodista Josep Ramoneda (Cervera, 1949) i l’humorista i dibuixant Albert Monteys (Barcelona, 1971) oferiran dues de les ponències principals.

+ info >>


Cinema.  Tolosa,  30/09/2016

Una retrospectiva del productor Paco Poch omple el Cinespaña Toulouse de cinema català

El festival Cinespaña Toulouse, que se celebra del 30 de setembre al 9 d’octubre a la ciutat francesa de Tolosa, projectarà en diferents de les seves seccions un total de 39 produccions catalanes i balears. A més d’una nombrosa participació catalana en competició oficial, el festival ha programat una retrospectiva dedicada al productor Paco Poch i un cicle especial sobre la producció cinematogràfica actual a les Illes Balears.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00