Institut Ramon Llull/ Newsletter # 65

SETEMBRE 2016 / CATALUNYA

Actualitat

 
Cultura.  Bochum,  02/09/2016

L’exposició itinerant ‘La veritat inefable’ inicia el seu recorregut europeu a la Universitat de Bochum

Per tal d’acostar al gran públic la figura i obra de Ramon Llull en el 700 aniversari de la seva mort, l’Institut Ramon Llull ha produït una exposició que es presentarà a diverses universitats de França, Gran Bretanya i Alemanya, els països europeus que concentren un major nombre d’universitats amb docència i recerca sobre la llengua, la literatura i la cultura catalanes.

+ info >>


Literatura.  Mont-real,  23/09/2016

Sebastià Alzamora ressegueix la història de la literatura catalana al FIL de Mont-real

L’escriptor Sebastià Alzamora (Llucmajor, 1976) és un dels prop de 200 autors i artistes d’arreu del món convidats pel Festival International de la Littérature (FIL) de Mont-real per celebrar la seva 22ena edició, que tindrà lloc del 23 de setembre al 2 d’octubre. Alzamora pronunciarà la conferència ‘De Ramon Llull als nostres dies: 750 anys de literatura catalana a les Illes Balears’ i presentarà el documental sobre el poeta mallorquí Bartomeu Rosselló-Pòrcel Flames a la fosca.

+ info >>


Arquitectura i disseny.  Barcelona,  24/09/2016

El Palau Baró de Quadras obre les seves portes per la Mercè

La seu de l'Institut Ramon Llull obrirà un dissabte al mes a partir del dissabte 24 de setembre. Situat a mig camí entre la Pedrera i la Casa de les Punxes, el Palau Baró de Quadras és una de les joies del modernisme de la ciutat de Barcelona, està catalogat com a Monument Històric Artístic d’Interès Nacional des de l’any 1976 i és un referent del modernisme barceloní. 

+ info >>


Música.  Berlín,  17/09/2016

Un concert de Carlos Santos posa fi a la Biennal d’Art Contemporani de Berlín

El pianista i compositor Carles Santos, juntament amb l’artista Amalia Ulman, serà l’encarregat d’oferir el concert de clausura de la Biennal d’Art Contemporani de Berlín, que tindrà lloc el proper 17 de setembre a la sala Külhaus de Berlín. Consolidat com un dels esdeveniments culturals més importants a dia d’avui a Europa, la Biennal de Berlín ha convidat des del 4 de juny 120 artistes perquè desenvolupin les seves idees, d’entre les quals també cal destacar el projecte ‘Blind.Wiki’ d’Antoni Abad: una aplicació per a mòbils que ha creat un mapa sonor de la ciutat de Berlín a partir de la col·laboració de persones amb visibilitat reduïda.

+ info >>


Llengua.  Nova York,  16/09/2016

Kathryn Woolard, professora convidada a la càtedra Rodoreda de la Universitat de Nova York

Kathryn Woolard, professora de la Universitat de Califòrnia-Sant Diego, pronunciarà el proper 16 de setembre una conferència sobre la singularitat del català a la càtedra Mercè Rodoreda de la City University of New York (CUNY). Del 13 al 17, Woolard també impartirà el curs ‘Ideologies of Linguistic Authority in 21st Century Catalonia’, dirigit als estudiants de la mateixa universitat.

+ info >>


Cinema.  Londres,  22/09/2016

El London Spanish Film Festival projecta el més destacat del cinema català més recent

El London Spanish Film Festival, que celebrarà la seva dotzena edició del 22 al 29 de setembre, comptarà una vegada més amb el focus Catalan Window, programa ideat per oferir una panoràmica sobre el més destacat del darrer any cinematogràfic català. El focus projectarà les pel·lícules ‘Ebre. Del bressol a la batalla’ i ‘Les amigues de l’Àgata’, totes dues estrenant-se al Regne Unit.

+ info >>


Cinema.  Texas,  21/09/2016

Albert Serra ofereix un seminari de cinema a Texas

El Departament d’Estudis Hispànics de la Universitat de Texas A&M organitza els dies 21 i 22 de setembre un seminari internacional sobre el cinema alternatiu i experimental català i gallec. Hi participaran els cineastes Albert Serra i Eloy Encisa, el crític i professor de la Universitat de Girona Àngel Quintana, i Patty Keller, de la Universitat de Cornell.

+ info >>


Arts Visuals.  Nova York,  30/09/2016

’Religare’, de Jorge Pombo, arriba a Nova York després d’inaugurar-se al Duomo de Milà

Després d’inaugurar-se en paral·lel a l’església de San Gottardo in Corte i al Grande Museo del Duomo de Milà, l’exposició ‘Religare’, de l’artista barceloní Jorge Pombo, viatja ara a l’Instituto Cervantes de Nova York, on es podrà veure del 30 de setembre al 29 d’octubre. Pombo posa com a centre de les seves obres els símbols de les grans religions monoteistes del nostre temps, que, malgrat les seves diferències evidents, coexisteixen amb harmonia a l’exposició.

+ info >>


Arts escèniques.  Berlín,  15/09/2016

La Neuköllner Oper estrena a Berlín ‘Oficina per a una vida postidèntica’

Oficina per a una vida postidèntica’ s’ha creat a cavall de Barcelona i Berlín unint les forces d’Òpera de Butxaca i Nova Creació i la Neuköllner Oper Berlin. A partir del debat sobre els límits de la llibertat en el món contemporani, l’equip artístic –meitat alemany meitat català- ha imaginat una peça de teatre musical experimental ubicada en una oficina d’una corporació internacional de funcionament enigmàtic. Després d’estrenar-se aquest passat juliol al Mercat de les Flors de Barcelona, l’obra viurà el 15 de setembre la seva estrena alemanya a la Neuköllner Oper de Berlín, on es podrà veure fins el 16 d’octubre.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00