Institut Ramon Llull/ Newsletter # 62

JUNY 2016 / CATALUNYA

Actualitat

 
Arts Visuals.  Barcelona,  06/06/2016

L’IRL convoca un concurs públic per representar Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia del 2017

L’Institut Ramon Llull convoca novament un concurs públic per escollir un projecte de comissariat que representi Catalunya a la 57a edició de la Biennal de Venècia d’Arts Visuals 2017 dins el programa Eventi collaterali. Aquesta serà la cinquena vegada que l’IRL presenta Catalunya a la Biennal d’Arts Visuals de Venècia, que tindrà lloc del 13 de maig al 26 de novembre i comptarà amb Christine Macel com a directora artística. 

+ info >>


Arquitectura i disseny.  Venècia,  26/05/2016

Catalunya torna a la Biennal d'Arquitectura amb 'Aftermath_Catalonia in Venice'

El projecte, comissariat per Isaki Lacuesta i els arquitectes Jaume Prat i Jelena Prokopljevic, proposa un diàleg entre l'arquitectura i el cinema.

+ info >>


Literatura.  Varsòvia,  24/05/2016

La literatura catalana clou amb èxit la seva participació a la Fira del Llibre de Varsòvia

Barcelona i la literatura catalana han gaudit d’una excel·lent acollida a la Fira del Llibre de Varsòvia, que diumenge va tancar les seves portes després de 4 dies reunint autors, editors, agències literàries i públic cultural d’arreu del món. Els 10 autors catalans convidats han despertat un gran interès entre el públic polonès, cada cop més familiaritzat amb la literatura catalana gràcies a la bona relació entre les editorials dels dos països.

+ info >>


Cultura.  Illes Balears,  20/05/2016

President Puigdemont: "Solemnitzem amb emoció la reincorporació de les Illes Balears a l'Institut Ramon Llull"

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, han signat avui un conveni de col·laboració per al període de tramitació del reingrés de les Illes Balears al Consorci de l’Institut Ramon Llull (IRL). “Amb aquest acord, que avui solemnitzem amb emoció, constatem una voluntat de reentesa i retrobada, que els nostres conciutadans tant esperaven”, ha afirmat el president Puigdemont. I ha agraït “l’esforç de molta gent que ha aguantat en temps difícils, i no ha desconnectat mai del que representava aquest univers lul·lià de relacions entre les Illes Balears i Catalunya”.

+ info >>


Arts Visuals.  Lió,  04/06/2016

Dibuixants catalans i lionesos mostren per segon any la seves influències mútues al festival del còmic de Lió

Per segon any consecutiu, Catalunya participarà al Lyon BD, el reconegut festival de còmic de Lió que se celebrarà els propers 4 i 5 de juny. Quatre dibuixants de còmic catalans i quatre de lionesos ocuparan el centre de l’exposició Influències Creuades, que proposa una reflexió sobre les seves carreres i sobre els models i les visions artístiques que lionesos i catalans comparteixen, i que es podrà veure a la sala Tony Garnier del Palais du Commerce de Lió. També hi participaran estudiants de l’escola Joso de Barcelona i Émile Cohl de Lió.

+ info >>


Arts escèniques.  Seine-Saint Denis,  02/06/2016

Guy Nader & Maria Campos enceten la programació catalana del festival ‘Rencontres Chorégraphiques’

La companyia Guy Nader & Maria Campos actuarà demà al festival Rencontres Chorégraphiques, que es va inaugurar l’11 de maig a Seine-Saint Denis, al nord-est de París, i que s’allargarà fins el proper 18 de juny. La de Guy Nader & Maria Campos serà la primera de les dues participacions catalanes programades per la catorzena edició del festival: els dies 8 i 9 de juny també hi actuarà la companyia Albert Quesada & Zoltán Vakulya. Caracteritzat per escollir obres que presenten una mirada crítica sobre el món sense renunciar al seu component poètic, el Rencontres Chorégraphiques de Seine-Saint Denis s’ha convertit en un dels més emblemàtics en dansa contemporània i funciona com a prescriptor a escala europea.

+ info >>


Arts Visuals.  Berlín,  03/06/2016

La Biennal d’Art Contemporani de Berlín presenta el projecte ‘Blind.Wiki’, del català Antoni Abad

En el marc de la Biennal d’Art Contemporani de Berlín, que se celebrarà a la capital alemanya del 4 de juny al 18 de setembre, l’artista Antoni Abad presentarà demà divendres el projecte Blind.Wiki, una aplicació per a mòbils que pretén crear un mapa sonor de la ciutat de Berlín a partir de la col·laboració de persones amb visibilitat reduïda. Consolidat com un dels esdeveniments culturals més importants actualment a Europa, la Biennal de Berlín convidarà 120 artistes perquè desenvolupin les seves idees, d’entre les quals també sobresurt la del pianista i compositor Carles Santos. Daniel Steegmann Mangrané i Chus Martínez han col·laborat també en el marc conceptual de la Biennal, en la secció Fear of Content, amb la redacció de textos teòrics sobre el context artístic actual.

+ info >>


Literatura.  París,  28/05/2016

Pep Coll es troba amb els seus lectors francesos a la Nuit de la littérature de París

L’escriptor Pep Coll és el convidat de l’Institut Ramon Llull a la Nuit de la littérature, vetllada que reunirà a París 19 escriptors d’arreu del món traduïts al francès per celebrar un recorregut de lectures literàries simultànies al barri parisenc del Viaduc des Arts. La novel·la de Pep Coll Dos taüts negres i dos de blancs, traduïda al francès per Edmond Raillard, serà llegida i interpretada a la llibreria Charybde per Serpentine Teyssier, actriu de La compagnie des hommes. Organitzada pel Forum des Instituts Culturels Étrangers à Paris (FICEP), la Nuit de la littérature tindrà lloc demà dissabte 28 de maig a partir de les cinc de la tarda i fins les onze de la nit.

+ info >>


Música.  L'Havana,  22/05/2016

L’Any Llull arriba a Cuba amb un concert de Maria del Mar Bonet

L'Any Llull arriba a Cuba aquest diumenge 22 de maig amb el concert 'Alenar Llull', protagonitzat per Maria del Mar Bonet i Borja Penalba. El concert, que tindrà lloc en el marc del Festival BarnaSants, està inclòs en els actes de celebració de l'Any Llull, que duen a terme conjuntament els governs balear i català. Se celebrarà diumenge 22 de maig a l’emblemàtica sala El Gato Tuerto de l’Havana, amb una roda de premsa prèvia on s'explicarà la figura de Ramon Llull.

+ info >>


Cinema.  Seattle,  19/05/2016

El Seattle International Film Festival 2016 selecciona 6 pel·lícules i 2 curtmetratges catalans

Sis pel·lícules i 2 curtmetratges catalans han estat seleccionats per participar al Seattle International Film Festival, el festival de cinema de més assistència dels Estats Units. La Academia de las Musas, La Adopción, La novia, Anacleto agente secreto, Truman, Dead Show Ahead i els curtmetratges En la azotea i El adiós formen part de les més de 400 pel·lícules procedents de 90 països d’arreu del món que el festival projectarà entre el 19 de maig i l’12 de juny.

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00