Institut Ramon Llull/ Newsletter # 59

MARÇ 2016 / CATALUNYA

Actualitat

 
Cultura.  Barcelona,  01/03/2016

Manuel Forcano, nou director de l’Institut Ramon Llull

La Junta Rectora de l’Institut Ramon Llull, celebrada avui  dimarts 1 de març, ha nomenat Manuel Forcano com a nou director de l’ l’Institut Ramon Llull. Àlex Susanna passarà a dirigir l’Agència Catalana del Patrimoni Cultural. 

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  01/03/2016

L’Institut Ramon Llull convoca una nova edició del concurs IRLats

El proper 1 de març s’obre el període de participació en una nova edició del concurs de relats organitzat per l’Institut Ramon Llull, aquest any titulat Ramon Llull revisited. Els participants podran presentar les seves propostes des de l’1 de març fins al 31 de maig. Aquest certamen s’adreça a estudiants de català de fora del domini lingüístic, amb la intenció d’incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers. El veredicte del jurat es farà públic el dia 8 de juny. La persona guanyadora serà obsequiada amb una inscripció gratuïta al Campus Universitari de la Llengua Catalana que se celebrarà el mes de juliol a Girona i Andorra.

+ info >>


Llengua.  Barcelona,  01/03/2016

S’obre el termini d’inscripció a la primera convocatòria de les proves per a la certificació del català

El termini de preinscripció a la primera convocatòria de proves per a l’obtenció del Certificat de Llengua Catalana que organitza l’Institut Ramon Llull estarà obert de l’1 de març al 25 d’abril d’enguany. Les proves avaluen i certifiquen el nivell de coneixements de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic dels examinands, majoritàriament alumnes de cursos de llengua i cultura catalanes de les universitats de la Xarxa Universitària d’estudis catalans a l’exterior, encara que estan obertes a tothom.

+ info >>


Arquitectura i disseny.  Barcelona,  23/02/2016

El Palau Baró de Quadras s’obre al públic amb visites guiades especialitzades

El Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull des de l’any 2013, obre les seves portes a partir del 24 de febrer. 

Situat a mig camí entre la Pedrera i la Casa de les Punxes, el Palau Baró de Quadras és una de les joies del modernisme de la ciutat de Barcelona, està catalogat com a Monument Històric Artístic d’Interès Nacional des de l’any 1976 i és un referent del modernisme barceloní. 

 

+ info >>


Música.  Berkeley,  26/02/2016

La nova gira internacional de Jordi Savall agafa embranzida als Estats Units

Un any més, Jordi Savall ofereix una gira internacional de la mà de l’Institut Ramon Llull. Durant aquest 2016, el reconegut gambista i director tornarà a viatjar acompanyat de les formacions Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i Le Concert des Nations. La gira el durà una altra vegada per tot el món, amb estades a països habituats a rebre’l com França, Itàlia o Suïssa, i aquest any, com a novetat, arribant fins a la Xina. Les actuacions als Estats Units comencen el 26 de febrer amb un concert a la First Congregational Church de la ciutat de Berkeley.

+ info >>


Música.  Nova York,  10/03/2016

Un concert al Carnegie Hall i una conferència internacional a Nova York reprenen l’Any Granados

La City University de Nova York reprèn els actes d’homenatge de l’Any Granados amb la celebració, el 10 de març, de la conferència internacional The Life and Music of Enrique Granados i del concert de Perspectives Ensemble, que estrenarà l’obra de Benet Casablancas Romanza sin palabras: Homage to Granados. A més, el pianista José Menor oferirà un recital al Carnegie Hall de Nova York el 24 de març, amb un programa compost exclusivament per obres de Granados, pianista i compositor català de qui enguany es commemora el 150è aniversari del seu naixement.

+ info >>


Música.  Nova York,  11/03/2016

El pianista Lluís Capdevila porta el seu primer àlbum al Rockwood Music Hall de Nova York

Després de 8 anys vivint a Nova York, el pianista Lluís Capdevila hi presenta el seu primer disc, DIASPORA, on s’ha fet acompanyar de Petros Klampanis al baix i Luca Santaniella a la percussió per crear un treball de jazz que reflecteix les vivències de la seva estada als Estats Units i les maneres de fer de la seva generació. El concert tindrà lloc el divendres 11 de març al Rockwood Music Hall.

+ info >>


Arts escèniques.  Bournemouth,  03/03/2016

La companyia Thomas Noone Dance estrena ‘Medea’ al Regne Unit

La companyia de dansa resident a Barcelona Thomas Noone Dance estrena al Regne Unit l’espectacle Medea, una reinterpretació contemporània de la tragèdia clàssica d’Eurípides amb un marcat accent físic i electrònic. El 3 de març actuaran al Pavilion Dance South West de Bournemouth, i els dies 4 i 5 repetiran representació a la Oxford Playhouse.

+ info >>


Arts escèniques.  Bogotà,  11/03/2016

La Fura dels Baus obrirà el XV Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá

La companyia La Fura dels Baus serà l’encarregada de donar el tret de sortida del XV Festival Iberoamericano de Teatro de Bogotá (FITB), que se celebrarà de l’11 al 27 de març i que fa una clara aposta per portar els espectacles artístics als carrers de la capital colombiana. La companyia catalana hi presentarà l’espectacle Afrodita i el judici de Paris.

+ info >>


Cultura.  Barcelona,  19/02/2016

L’Any Llull programa prop de 300 activitats per recuperar i difondre l’obra del pensador balear

El conseller de Cultura, Santi Vila, i el comissari de l’Any Llull, Joan Santanach, han presentat avui les activitats de l’Any Llull, que se celebra enguany en la commemoració del setè centenari de la mort de l’escriptor i pensador. L’Any Llull ha programat prop de 300 activitats, entre les quals hi ha exposicions, lectures, congressos, taules rodons, concerts, projectes editorials acadèmics i educatius, obres de teatre, dansa, activitats a les escoles, accions de difusió als mitjans de comunicació, etc. Del total de les activitats programades; 160 tindran lloc a Catalunya, 40 a Balears; 10 a l’Estat Espanyol, i 72 se celebraran en l’àmbit internacional. 

+ info >>HIGHLIGHTS

>> Learning Catalan
>> Who is who
>> Grants
>> Virtual Office

If you cannot view the page correctly, take a look at the  website. Contact: info@llull.cat
Subscription form // Unsubscripction form

Twitter  Facebook  Spotify  Flickr  RSS  YouTube
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression. 
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373 
Palau del Baró de Quadras 
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00