Newsletter
FEBRER 2016 / CATALUNYA
58
Literatura.  Barcelona,  02/02/2016
El proper dimarts 2 de febrer a les sis de la tarda se celebrarà al Palau Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull, la presentació de Private Life, la traducció a l’anglès de la novel·la de Josep Maria de Sagarra. Publicada als Estats Units el novembre del 2015, Vida privada ha estat traduïda per Mary Ann Newman i publicada per l’editorial Archipelago Books amb el suport de l’IRL.
Arts Visuals.  Tolosa,  12/02/2016
Les Abattoirs, el museu d’art modern i contemporani de Tolosa, presenta una selecció de 60 peces d’Antoni Tàpies fruit d’un acord amb la Fundació Tàpies de Barcelona, que ha permès un intercanvi temporal de col·leccions. L’exposició Parla, parla, la més important que un museu francès dedica al pintor català des de la seva mort, l’any 2012, ensenya tot el curs d’un dels principals artistes europeus de la segona meitat del segle XX. Es podrà visitar de l’11 de febrer al 22 de maig.
Cinema.  Nova York,  13/02/2016
La 44ena edició del Dance of Camera Festival celebra des del cinema diversos gèneres musicals com el ballet, el jazz o la dansa  gitana. En aquest marc, el festival inclou en la seva secció oficial la pel·lícula-documental Bajarí, la indagació de la directora Eva Vila sobre les arrels del flamenc a Barcelona. Es projectarà a la Film Society of Lincoln Center de Nova York el 13 de febrer.
Literatura.  Houston,  18/02/2016
Pocs mesos després de la publicació a l’anglès de la seva novel·la Els nois, Toni Sala torna als Estats Units en una gira de promoció que el durà, entre el 18 i el 25 de febrer, a les ciutats de Houston, Austin, Chicago, Philadelphia i Brooklyn. Considerada una obra de maduresa de l’autor, The Boys es va publicar el 3 de novembre del 2015 per l’editorial Two Lines Press, amb traducció de Mara Faye Lethem, i segueix acumulant crítiques molt positives.
Cinema.  Rotterdam,  27/01/2016
El Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, que se celebra del 27 de gener al 7 de febrer, ha seleccionat quatre films catalans per incloure a la programació. També dedica una retrospectiva al cineasta Pere Portabella i l’Escola de Barcelona, que preveu la projecció d’una vintena de pel·lícules pertanyents a aquest moviment i una classe magistral del mateix Portabella.
Copenhaguen,  04/02/2016
Del 4 al 14 de febrer se celebra la quarta edició del Copenhaguen Catalan Film Festival (CCFF), que té com a objectiu promoure la cultura catalana a Dinamarca des de les perspectives del cinema, la música i la gastronomia. En els dos caps de setmana que abraça, el festival projectarà fins a 7 pel·lícules i oferirà tres concerts.
Arts Visuals.  Tampa,  24/01/2016
L’exposició Jaume Plensa: Human Landscape, que es va poder veure el passat 2015 al Museu d’Art de Nashville, es trasllada ara al Tampa Museum of Art de Florida, també als Estats Units, on Jaume Plensa és un artista consolidat. L’exposició consisteix en instal·lacions esculturals de gran escala, tant interiors com exteriors, així com obres sobre paper, i es podrà visitar del 24 de gener al 15 de maig.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved