Newsletter
DESEMBRE 2015 / CATALUNYA
56
Arquitectura i disseny.  Hong Kong,  03/12/2015
El primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello ha inaugurat aquest dijous la Hong Kong Business of Design Week i l’estand de Barcelona com a primera ciutat convidada apel·lant a ser un “referent al món d’innovació i talent creatiu, però també d’un model de ciutat que vol ser justa i democràtica”.
Cultura.  Barcelona,  30/11/2015
El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat del conseller de Cultura, Ferran Mascarell, presidirà aquest dilluns, 30 de novembre, l’acte inaugural de l’Any Llull, que es commemora des de novembre d’enguany fins al mateix mes de 2016, amb motiu del setè centenari de la mort de qui va ser un dels màxims exponents de la cultura i el pensament a Europa.
Llengua.  Nova York,  01/12/2015
Traduïdes per primera vegada a l’anglès i publicades als Estats Units aquest passat mes de novembre amb suport de l'IRL, Quanta, quanta guerra, de Mercè Rodoreda, i Vida privada, de Josep Maria de Sagarra, han gaudit d’una càlida acollida per part de la crítica especialitzada, que elogia i recomana les dues obres. En destaquen, sobretot, l’originalitat i onirisme de Rodoreda, i l’humor àcid i decadentista de Sagarra.
Cultura.  Ordino,  26/11/2015
La Fundació Ramon Llull ha entregat avui a Andorra els seus premis destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta quarta edició han estat la traductora polonesa Anna Sawicka; el programador cultural suec Claes Karlsson i el lingüista nord-americà Philip D. Rasico. Aquesta darrer ha estat guardonat amb el Premi Internacional Ramon Llull que atorguen conjuntament l’Institut Ramon Llull i la Fundació Congrés de Cultura Catalana.
Arquitectura i disseny.  Hong Kong,  27/11/2015
Coincidint amb l’inici de la Business of Design Week 2015 de Hong Kong, on Barcelona és la primera ciutat convidada, el Hong Kong Design Institute inaugura el 27 de novembre l’exposició Urban Regeneration – Past, Present and Future. L’exposició, a càrrec de l’estudi d’arquitectura del difunt arquitecte català Enric Miralles i de Benedetta Tagliabue, ensenya diversos projectes de gran escala que han suposat una innovació en el camp de la regeneració urbana. 
Cultura.  Glasgow,  13/11/2015
La Universitat de Glasgow acull entre els propers divendres i diumenge l’Anglo-Catalan Society Anual Conference, el col·loqui sobre cultura catalana que se celebra anualment al Regne Unit. El programa d’aquesta edició, la 61ena, abraça una àmplia diversitat temàtica, amb especial atenció a la literatura, la lingüística i la sociologia catalanes, i té l’escriptor Manuel de Pedrolo com a figura principal.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved