Newsletter
NOVEMBRE 2015 / CATALUNYA
55
Arts Visuals.  Nova York,  20/10/2015
El Museum of Modern Art (MoMA) de Nova York inaugura aquest dimarts Joaquín Torres-García: The Arcadian Modern, la primera gran retrospectiva que es dedica a l’artista catalano-uruguaià als Estats Units en els darrers 45 anys. L’exposició es podrà veure des del 25 d’octubre fins al 16 de febrer i i abarca la primera meitat del segle XX, repassant les extraordinàries proeses de Torres-García en la pintura, l’escultura, el fresc, el dibuix i el collage a través de 190 obres. Entre elles, un dels quatre grans murals que l’artista va realitzar per al Saló de Sant Jordi de l’actual Palau de la Generalitat de Catalunya, el titulat Lo temporal no és més que símbol, que s’ha desmuntat i traslladat expressament per a l’ocasió. La mostra compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i està comissariada per Luis Pérez-Oramas.
Literatura.  Portland,  28/10/2015
Considerada una obra de maduresa de l’autor i amb molt bona rebuda per part de crítica i públic a Catalunya, abans de la seva publicació en anglès Els nois ja ha estat qualificada de ‘brillant’ per la revista Kirkus Review. Tant autor com traductora presenten el llibre a Portland el 28 d’octubre i a San Francisco el 3 de novembre, el mateix dia en què es publica la traducció.
Literatura.  Nova York,  06/11/2015
Pocs dies després que s’acabi el festival IFOA de Toronto, on també hi és convidat, Jordi Puntí serà al New Literature from Europe Festival, que se celebra a Nova York del 6 al 9 de novembre. El festival organitza lectures i converses entre dotze escriptors de diferents països europeus.
Música.  Berlín,  07/11/2015
L'òpera 4Carmen és el resultat de l’encàrrec que Òpera de Butxaca i Nova Creació (OBCNC) va fer a quatre parelles formades per un llibretista i un compositor, i consta de quatre peces breus que aborden el mite de Carmen des de perspectives diferents. Dirigida per Marc Rosich, es va estrenar al festival Castell de Peralada a l’agost i es podrà veure el 7 de novembre a la Neuköllner Oper de Berlín.
Literatura.  Liverpool,  02/11/2015
Del 2 al 7 de novembre, la Universitat de Liverpool celebra la Iberian and Latin American Week, amb diferents actes que volen servir de presentació de la cultura i les llengües hispàniques. Dins d’aquestes jornades, el 2 de novembre la doctora i poeta Noèlia Díaz Vicedo ofereix el recital ‘Fils d’aigua al cor’, on llegirà poemes en català, castellà i anglès.
Pensament i ciència.  Perpinyà,  23/10/2015
L’Association Française des Catalanistes (AFC) celebra, cada dos anys, un congrés que explora detingudament un dels territoris dels Països Catalans. Aquesta edició, la setena, se celebra els dies 23 i 24 d’octubre i reuneix investigadors i acadèmics per debatre sobre la Catalunya del Nord.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved