Newsletter
OCTUBRE 2015 / CATALUNYA
54
Literatura.  Toronto,  22/10/2015
L’International Festival of Authors (IFOA) de Toronto, que se celebra del 22 d’octubre a l’1 de novembre, ha programat en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull un focus dedicat a la literatura catalana. Per aquest motiu, vuit autors en català participaran en diverses de les activitats que se celebraran en el marc d’aquest festival. Es tracta d’Anna Aguilar-Amat, Flavia Company, Marc Pastor, Jordi Puntí, Toni Sala, Martí Sales, Francesc Serés i Teresa Solana, que participaran en un seguit de lectures, taules rodones, entrevistes i actes especials juntament amb autors canadencs i d’arreu del món.
Literatura.  Frankfurt,  14/10/2015
Catalunya i Barcelona repeteixen enguany la fórmula de l’estand únic a la Fira del Llibre de Frankfurt, que es va estrenar l’any passat amb excel·lents resultats. Aquesta cita, que tindrà lloc del 14 al 18 d’octubre, és la mostra més important del món del llibre i sobretot pel que fa a comerç de drets d’explotació editorial.  L’Institut Ramon Llull hi és present des de l’any 2004 i enguany torna a compartir estand amb l’Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura i l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.
Arts Visuals.  Toronto,  23/09/2015
Aquest dissabte s’inaugura a Toronto l’exposició I see words, I hear voices a la galeria The Power Plant. La mostra, comissariada per Chantal Pontbriand i que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, recull diversos treballs de l’artista que recorren diferents facetes de l’experiència artística: llenguatge, percepció i literatura a través d’una constel·lació de projectes que es converteixen en indicis d’accions, passades o futures.
Literatura.  París,  02/10/2015
Després d’haver publicat els dos anteriors volums d’aquesta obra de Miquel de Palol, Phrixos le fou (març 2013) i À bord du Googol (setembre 2013), l’editorial francesa Zulma en publica ara la tercera part i reuneix els tres llibres en un únic volum: Le Jardin des Sept Crepuscles. La revista literària especialitzada Transfuge es desfà en elogis a l’obra en un article de Damien Aubel que afirma que “és un increïble conjunt de novel·les que encaixen i se superposen gràcies a un art consumat del suspens”.
Arts escèniques.  Charleville-Mézières,  18/09/2015
L’Institut Ramon Llull presenta el focus català del Festival Mondial des Theatres de Marionnettes de Charleville-Mézières. Sis companyies catalanes presenten els seus espectacles en l’edició 2015 del festival. El focus es presentarà dijous 24 de setembre a les 19h, a la Place de l’Église Saint Remi.
Literatura.  Nova York,  15/09/2015
El traductor de català i castellà establert a Nova York, Scott Shanahan, és un dels tres aprenents escollits entre més de 60 candidats per formar part del programa ALTA Emerging Translator Mentorship 2015-2016, de l’Associació Americana de Traductors Literaris. El seu mentor serà Ronald Puppo, professor de traducció a la Universitat de Vic. Els aprenents presentaran els seus projectes el dissabte 31 d’octubre. El programa s’organitza en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull, la French Embassy Books Office i el Polish Cultural Institute New York.
Literatura.  Nova York,  10/09/2015
Marina Espasa ha estat l’autora seleccionada enguany per realitzar una estada literària a la Ledig House de Nova York dins el programa Writers OMI, que compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i s’emmarca en l’OMI International Arts Center. Espasa serà a Nova York de l’11 de setembre al 8 d’octubre. 

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved