Newsletter
AGOST 2015 / CATALUNYA
52
Arquitectura i disseny.  Barcelona,  27/07/2015
Els arquitectes Jaume Prat i Jelena Prokopljević i el cineasta Isaki Lacuesta formen l’equip de comissaris que representarà Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2016 amb el projecte Aftermath_conseqüències. Així ho ha decidit el jurat independent que a instàncies de l’IRL havia d’escollir comissari per a la participació catalana a Venècia. Aftermath_conseqüències planteja un diàleg entre els llenguatges arquitectònic i cinematogràfic, i proposa unificar les dues disciplines en una instal·lació que crearà narratives creuades dels projectes seleccionats a través de connexions visuals, sonores, materials o conceptuals. El tema del projecte se centra en l’exploració de la relació d’obres d’arquitectura catalana –repartides per tot el territori, acabades i en funcionament amb el seu entorn proper–, la seva relació amb l’espai públic, el paisatge, la ciutat, la cultura i l’art local. La participació de Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia està impulsada per l’IRL amb el suport del Departament de Cultura i el Departament de Territori i Sostenibilitat.
Cultura.  Barcelona,  30/07/2015
Aquest matí ha tingut lloc a Barcelona la primera reunió entre la Conselleria de Participació, Transparència i Cultura i l'Institut Ramon Llull per tractar el reingrés del Govern Balear al consorci cultural. A la trobada hi han assistit la consellera de Participació, Transparència i Cultura, Esperança Camps, la directora general de Política Lingüística, Marta Fuxà; el director de l'Institut Ramon Llull, Àlex Susanna; i el gerent de l’IRL, Josep Marcé
Cultura.  Barcelona,  17/07/2015
Ja és possible veure d’un sol cop d’ull tot allò que s’esdevé al món de la mà de creadors catalans. Amb aquesta idea neix Creamap, un portal desenvolupat per l’Institut Ramon Llull que permet geolocalitzar totes aquelles activitats vinculades a la cultura catalana que tenen lloc a l’exterior. 
Arts escèniques.  Venècia,  28/07/2015
L’Institut Ramon Llull col·labora amb la Biennal de Teatre de Venècia en la darrera edició que dirigirà Àlex Rigola, que tindrà lloc del 30 de juliol al 9 d’agost. L’actual director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, participarà en un taller juntament amb grans mestres de l’escena internacional com Oskaras Koršunovas, Christoph Marthaler o Thomas Ostermeier. Igualment, Albert Faura i Max Glaenzel impartiran un taller sobre escenografia i il·luminació escènica i Anna Pérez Pagès un sobre estratègies de comunicació social per a crítics teatrals. Agrupación Señor Serrano prendran part en un taller sobre La terra trema i presentaran A House in Asia el 7 d’agost. Finalment, es podrà veure El caballero de Olmedo, una coproducció del Teatre Lliure i la Joven Compañía Nacional de Teatro Clásico.
Llengua.  Lleida,  15/07/2015
La Universitat de Lleida serà l’escenari, un any més, de les Jornades Internacionals per a Professors de Català que organitza anualment l’Institut Ramon Llull. Al llarg de quatre dies, més de 80 docents de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l’IRL participaran a presentacions i tallers a l’entorn d’activitats d’innovació docent i estratègies d’aprenentatge del català com a llengua estrangera, a càrrec de professorat especialitzat, tant d’universitats catalanes (UdL, UB, UPF, UAB) com dels propis docents de la Xarxa. 

Podeu seguir el dia a dia de les Jornades aquí
Llengua.  Barcelona,  13/07/2015
L’Institut Ramon Llull organitza, amb la col·laboració de la Universitat de Barcelona, una estada lingüística adreçada a estudiants de català de les universitats i altres centres docents de l’exterior que comença dimarts vinent. Aquesta estada combina cursos de llengua i cultura catalanes amb un programa d’activitats de lleure. Igualment, s’han previst intercanvis lingüístics i grups de conversa amb estudiants de la UB, aprofitant tots els avantatges que ofereix l’estiu a Barcelona. 

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved