Newsletter
JULIOL 2015 / CATALUNYA
51
Arts escèniques.  Avinyó,  01/07/2015
L’Institut Ramon Llull presenta la quarta edició d’Avignon à la Catalane, que es podrà veure en el marc de l’OFF del Festival d’Avinyó, per acostar l’escena catalana contemporània al públic i als professionals francesos i de tot el món. Del 4 al 26 de juliol es presenten  fins a quatre espectacles que conformen Avignon à la Catalane. La dansa de Roser López Espinosa amb Lowland, el teatre per a tots els públics de la companyia Mimaia amb Adéu Bienvenida, l’espectacle musical  Concerto a tempo d’umore de Jordi Purtí i l’Orquestra de Cambra de l’Empordà i la posada en escena i una lectura de dos textos teatrals de Josep Maria Miró conformen la proposta catalana de l’edició de 2015. 
Llengua.  Barcelona,  02/07/2015
Del 6 al 10 de juliol el Palau del Baró de Quadras, seu de l’Institut Ramon Llull, acollirà les sessions presencials de la primera edició del Curs d’especialització en estudis catalans: traducció literària. El programa és una iniciativa de l’Institut Ramon Llull i compta amb la col·laboració amb la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya. L’objectiu del curs és fomentar la formació de traductors literaris del català a l’anglès i ampliar la xarxa actual de traductors literaris en llengua catalana. 
02/07/2015
Private Life, la traducció de Vida Privada de Josep Maria de Sagarra realitzada per Mary Ann Newman i publicada als EUA per Archipelago Books s’estrena amb elogioses paraules a la revista literària Kirkus.
Música.  Nova York,  26/06/2015
El proper 28 de juny el Central Park vibrarà de nou a ritme de Catalan Sounds. Per segon any consecutiu el  SummerStage Festival de Nova York i l’Institut Ramon Llull han programat una tarda catalana al bell mig de la City. Oques Grasses, La iaia, Sílvia Pérez Cruz i Guillamino actuaran a l’emblemàtic Central Park, un dels escenaris més populars de l’escena internacional amb un públic de més de 5.000 persones. El públic d’aquest concert, que és d’accés gratuït, tindrà el privilegi d’assistir a la primera actuació de Sílvia Pérez Cruz en solitari. Els concerts començaran a les 14h i s’allargaran ben bé fins a les 19h. 
Música.  Àustria, Portugal i França,  04/07/2015
Jordi Savall ofereix una gira internacional de la mà de l’Institut Ramon Llull. A principis del mes de juliol el reconegut músic català farà un concert i una conferència a Àustria i un concert a Portugal. Després d’una cita a Tortosa, seguirà la seva gira a França, concretament a Narbona, on farà onze concerts en vuit dies. Actuarà llavors a Barcelona abans de tornar a Àustria a finals de juliol, a Salzburg i Graz. L’últim concert de juliol serà a Lessay, França. L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria musical i la seva contribució a la cultura catalana. 
Literatura.  Munic,  15/06/2015
L’exentrenador del FC Barcelona i actual entrenador del Bayern de Munic, Josep Guardiola, serà l’encarregat d’acostar al públic alemany la figura de Miquel Martí i Pol, una de les veus més importants de la literatura catalana. El poeta juga un paper important tant a la vida com a la feina de Guardiola, que en llegirà alguns poemes i parlarà sobre el significat que el “poeta del poble” té per a ell. L’acte, que tindrà lloc el proper 30 de juny, està organitzat per l’Institut Ramon Llull i el Goethe Institut amb la col·laboració de la Literaturhaus München.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved