Newsletter
JUNY 2015 / CATALUNYA
50
Cultura.  Berlín,  03/06/2015
La Universitat Humboldt de Berlín acollirà divendres vinent, 5 de juny, una nova Jornada sobre el Barça i la cultura catalana que coincidirà amb la celebració l’endemà de la final de la Champions Ligue entre el FC Barcelona i la Juventus de Torí. Aquest acte s’emmarca dins el conveni signat el setembre del 2012 entre el club blaugrana i l’Institut Ramon Llull per promoure la cultura catalana al món. Aquesta és la cinquena jornada després de les celebrades a les universitats de Glasgow, París 3 Nouvelle Sorbonne, Amsterdam i Manchester. 
Arquitectura i disseny.  Barcelona,  21/05/2015
Aquest dijous s’ha presentat l’exposició Arquitectures Empeltades (Grafting Architecture) a Fabra i Coats Centre d’Art Contemporani de Barcelona. La mostra, impulsada per l’Institut Ramon Llull amb la col·laboració dels Departaments de Cultura i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, va representar Catalunya a la Biennal d’Arquitectura de Venècia, dins els Eventi Collaterali del 2014. La proposta gràfica d'aquesta exposició, creada per Bildi Grafiks, rep també aquest dijous un Pencil als reconeguts D&AD Professional Awards
Música.  França, Estats Units i Suïssa,  02/06/2015
En els propers 30 dies Jordi Savall oferirà vuit concerts: sis a França, un a Estats Units i un a Suïssa. Després d’haver fet parada a Catalunya, amb concerts a Barcelona, a Vilanova i la Geltrú i a Vic, Savall segueix amb la seva gira internacional que el porta per tot Europa, Amèrica del Nord i Amèrica del Sud. Aquesta gira rep el suport de l’Institut Ramon Llull. L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement a la seva trajectòria musical i la seva contribució a la cultura catalana. 
Llengua.  Barcelona,  02/06/2015
El microrelat titulat La tempesta, signat per Miriam Brinks, ha estat el guanyador de la quarta edició del concurs de microrelats #IRLats organtizat per l’Institut Ramon Llull. Brinks és estudiant de català a la Universitat de Kiel (Alemanya). El premi és una inscripció gratuïta al XIV Campus Universitari de la Llengua Catalana que se celebrarà el proper mes de juliol a Andorra i Girona. En segon lloc ha quedat Eliza Dupák, de la Universitat de Szeged (Hongria), amb el relat Carpevitam. Com a finalista, serà obsequiada amb un lot de llibres. 
Llengua.  Barcelona,  19/05/2015
El jurat del Premi Internacional Ramon Llull ha decidit, per unanimitat, atorgar aquesta distinció al lingüista nord-americà Philip D. Rasico “per estudiar i difondre arreu la llengua i la cultura catalanes, per la seva rigorosa tasca en l’ensenyament i la recerca de tipus acadèmic i per la seva fidelitat al català i a Catalunya”. Rasico ha dedicat la seva trajectòria professional i acadèmica al català. És especialista en textos de català antic i en els menorquins que es van instal·lar a la Florida al s. XVIII i hi van mantenir el català diversos anys. 
Música.  París,  27/05/2015
Joan Manuel Serrat oferirà aquest divendres 29 de maig el seu primer concert en solitari a França i ho farà a l’emblemàtic teatre Olympia de París. Aquest concert suposa l’inici de la gira europea del seu darrer treball Antología Desordenada i compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull. 

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved