Newsletter
MAIG 2015 / CATALUNYA
49
Arts Visuals.  Venècia,  06/05/2015
Aquest dimecres s’ha presentat a Venècia, dins els Eventi Collaterali de la 56a edició de la Biennal d’Arts Visuals de Venècia, Catalonia in Venice. LA SINGULARITAT, el nou treball del cineasta Albert Serra. Aquesta producció ha estat l’escollida per representar Catalunya en un dels escenaris internacionals de major prestigi i ha estat comissariada per Chus Martínez, per elecció del jurat que va nomenar l’Institut Ramon Llull. LA SINGULARITAT és un film de 12 hores, que es projecta en cinc gegantines pantalles, subtitulat a l’anglès en un magatzem d’embarcacions a la veneciana Isola de San Pietro. 
Música.  Nova York,  30/04/2015
El SummerStage Festival de Nova York ha programat una tarda catalana pel proper 28 de juny, que portarà la música d’Oques Grasses, La iaia, Sílvia Pérez Cruz i Guillamino fins a l’emblemàtic Central Park, un dels escenaris més populars de l’escena internacional amb un públic de més de 5.000 persones. Per segon any consecutiu, l’Institut Ramon Llull (IRL) col·labora amb el festival en l’organització d’aquesta activitat, sota el títol de Catalan Sounds on Tour, un dels programes de l’IRL per donar suport a la internacionalització dels grups catalans.
Cultura.  Barcelona,  23/04/2015
El dia 23 d’abril fins a trenta països celebraran la diada de Sant Jordi amb un centenar d'activitats. Concretament, per mitjà de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior que coordina l'Institut Ramon Llull, i en col·laboració amb les delegacions del Govern de la Generalitat de Catalunya a l’exterior, s’organitzen actes culturals en una vintena de ciutats de fora dels Països Catalans, que van des de lectures de textos, presentacions de llibres i col·loquis sobre traducció fins a projeccions de cinema, ponències d’escriptors catalans i activitats per als més menuts. Els casals catalans també preparen actes que reben el suport puntual de l’IRL. A més, gairebé totes les universitats que ofereixen docència d’estudis catalans muntaran parades amb llibres i roses per la diada, amb lectures incloses. Totes aquestes activitats es poden consultar al portal BooksandRoses.cat impulsat per Diplocat
Música.  Colònia,  08/05/2015
El Festival Acht Brücke de Colònia ha estat el lloc escollit per estrenar la composició “Catalunya Lliure” del músic català Hèctor Parra. El concert se celebrarà el proper 8 de maig al Funkhaus Wallrafplatz i també inclourà obres de Francesco Filidei, Eduardo Moguillansky, Nicolaus A. Huber i Frederic Rzewski. L’esdeveniment musical estarà dirigida per Michael Wendeberg i interpretada per set músics de l’Ensemble Ascolta, acompanyats de l’actuació de Marc Bischoff.
Arquitectura i disseny.  Carcassona,  02/05/2015
El projecte ‘Vogadors’, que l’Institut Ramon Llull va portar a la Biennal d’Arquitectura de Venècia 2012 per representar Catalunya i les Illes Balears, es podrà visitar ara al Consell d’Arquitectura, d’Urbanisme i del Medi Ambient de Llenguadoc-Rosselló a Carcassona del 4 de maig al 28 d’agost. Aprofitant l’avinentesa, un dels comissaris de l’exposició, l’arquitecte català Jordi Badia, serà el dia 2 de juny a l’Escola Nacional Superior d’Arquitectura de Tolosa on oferirà un taller i una conferència als estudiants de tercer curs. El mateix dia també participarà en un debat sobre l’arquitectura catalana i balear actual a la Maison de l’Architecture et de l’Environnement de Carcassona.
Literatura.  Nova York,  21/04/2015
Peter Bush ha estat preseleccionat pel PEN Translation Prize 2015 per la traducció d’El quadern gris de Josep Pla. Aquest guardó l’atorga el PEN American Center, una institució que promou la literatura i vetlla per la llibertat d’expressió, a la millor traducció de prosa a l’anglès publicada el 2014.
Literatura.  Barcelona,  04/05/2015
La Fundació Ramon Llull convoca la quarta edició del Premi Ramon Llull de traducció literària. Aquest guardó vol reconèixer la importància de la tasca dels traductors literaris i premiar amb 4.000 € la millor traducció literària del català publicada l’any 2014. Es podran presentar candidatures al premi fins al dia 5 de juny de 2015. 
Arts escèniques.  Londres,  15/05/2015
Skin in Flames, la versió anglesa de l’obra del dramaturg Guillem Clua, arriba a l’escenari londinenc per primera vegada de la mà de la companyia Bots&Barrals i del StoneCrabs Theatre. Aquesta nova producció veurà la llum el proper 15 de maig al Park Theatre. L’obra estarà en cartell fins al 6 de juny. 

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved