Newsletter
MARÇ 2015 / CATALUNYA
47
Cinema.  Londres,  11/03/2015
La Tate Modern engega el proper dimecres el cicle Albert Serra: Divine Visionaires and Holy Fools, on es farà un recorregut per l’obra del reconegut i premiat cineasta català. Entre les projeccions i activitats programades destaca la que tindrà lloc divendres 13 de març on es farà una prèvia de Singularity, el més recent treball d’Albert Serra que representarà Catalunya a la propera Biennal d’Art de Venècia, que s’inaugurarà el 6 de maig de la mà de l’Institut Ramon Llull. 
Arts escèniques.  França,  03/03/2015
La Biennal de dansa de Val-de-Marne (França) ha programat en la seva 18a edició dues reconegudes companyies catalanes que actuaran el primer cap de setmana del festival que tindrà lloc del 5 de març al 3 d’abril d’enguany. La Veronal, una de les companyies catalanes amb major projecció internacional, inaugurarà la Biennal amb una revisió de la seva primera producció, Los pájaros muertos, que portaran a escena acompanyats per artistes locals. De la seva part, Mal Pelo estrenarà a Val-de-Marne Le cinquième hiver. La participació d’aquestes dues companyies compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull.
Llengua.  Barcelona,  18/02/2015
El proper 20 de febrer s’obre el període de participació en una nova edició del concurs de relats organitzat per l’Institut Ramon Llull, IRLats. Els participants podran presentar les seves propostes des del 20 de febrer fins al 10 de maig. Aquest certamen s’adreça a estudiants de català de fora del domini lingüístic, amb la intenció d’incentivar la creativitat en llengua catalana entre els estudiants estrangers. El veredicte del jurat es farà públic el dia 28 de maig. La persona guanyadora serà obsequiada amb una inscripció gratuïta al Campus Universitari de la Llengua Catalana que se celebrarà el mes de juliol.
Literatura.  Regne Unit,  26/02/2015
El crític i professor Robert Archer, que ocupa actualment la Càtedra Cervantes al King’s College de la Universitat de Londres, dedicava dimecres passat elogioses paraules des del Times Literary Suplement a una de les grans obres de la narrativa catalana del segle XX: El quadern gris, de Josep Pla, que recentment ha publicat al Regne Unit l’editorial New York Review of Books.
Cultura.  Londres,  27/02/2015
L’Institut Ramon Llull ha organitzat, en col·laboració amb l’ACLAIIR, l’acte titulat ‘Barcelona Kaleidoscope’ pel proper 27 de febrer a partir de les 17h a la British Library de Londres. La professora Maria M. Delgado, l’historiador Andrew Dempsey i l’expert en cultura catalana Josep-Anton Fernàndez participaran en el seminari i oferiran diverses conferències que analitzaran la ciutat de Barcelona des de diverses vessants: arts visuals, literatura, teatre i cinema. L’acte està obert a tots els públics i l’entrada és lliure, encara que les places són limitades.
Cultura.  Barcelona,  19/02/2015
El director de l’Institut Ramon Llull (IRL), Àlex Susanna, el president del Futbol Club Barcelona (FCB), Josep Maria Bartomeu, i el vicepresident de l’Àrea Institucional i Internacional del FC Barcelona, Carles Vilarrubí, han signat aquest dijous 19 de febrer un nou acord per fomentar la recerca universitària al Centre de Documentació i Estudis del FCB entre els estudiants, el professorat i els recercadors d’universitats de la xarxa d’estudis catalans a l’exterior. D’aquesta manera, l’IRL i el FCB continuen la relació de col·laboració iniciada l’any 2012, amb la signatura d’un primer conveni per a la projecció exterior de la cultura catalana.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved