Newsletter
FEBRER 2015 / CATALUNYA
46
Cinema.  Nova York,  03/02/2015
El festival de cinema Dance on Camera de Nova York ha programat, per la seva 43a edició que comença aquest divendres 30 de gener, la projecció del documental El moviment perpetu (2013) dirigida pel cineasta català Isaki Lacuesta. La projecció del proper 3 de febrer dins el Dance on Camera suposarà l’estrena nord-americana de la pel·lícula, que fa un retrat de la història de la dansa a Catalunya des del segle XX fins a l’actualitat tot explicant la capacitat de transmissió dels gestos i moviments de cos a cos i de generació en generació. La presentació de la cinta comptarà amb un torn obert de paraules amb la presència de Cesc Gelabert, un dels coreògrafs catalans de més prestigi internacional i fil conductor d’aquest documental.
Literatura.  Barcelona,  20/01/2015
Aquest dimarts obre portes la Biblioteca Bernard Lesfargues, ubicada a la seu de l’Institut Ramon Llull (Palau del Baró de Quadras) i especialitzada en les traduccions a altres llengües d’obres literàries i de pensament escrites en llengua catalana. La Biblioteca es nodreix de les obres que subvenciona l’IRL, del fons històric de traduccions de la Institució de les Lletres Catalanes, de donacions d’editorials estrangeres i d’adquisicions específiques. També recull les publicacions de l’IRL i un fons dedicat a recursos per a l’ensenyament de la llengua catalana.
Llengua.  01/02/2015
Aquest mes de febrer s’inicia la modalitat en línia del Curs d’especialització en estudis catalans de traducció literària que organitza l’Institut Ramon Llull, en col·laboració amb la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya i la Universitat Oberta de Catalunya. El mòdul en línia inclou teoria i pràctica i s’impartirà de febrer a maig, amb quatre assignatures ofertes des de les plataformes d’aquestes universitats. L’activitat s’emmarca en la doble línia d’actuació de l’IRL de potenciar els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de l’exterior i alhora de formar traductors en literatura catalana.
Literatura.  Chicago,  02/02/2015
El traductor Peter Bush conclou el proper dimarts 3 de febrer a Chicago la gira de promoció als Estats Units de la traducció a l’anglès de la novel·la El quadern gris de Josep Pla. Publicada sota el títol The Gray Notebook per The New York Review of Books, una de les editorials amb més prestigi del panorama editorial nord-americà, la traducció ha rebut grans elogis per part de la crítica especialitzada. Bush ha sigut recentment guardonat amb el Premi Ramon Llull de Traducció Literària 2014, precisament per la traducció de Pla. L’anglès també és autor de les traduccions d’Incerta glòria de Joan Sales i La magnitud de la tragèdia de Quim Monzó.
Música.  Xina,  03/02/2015
L’Escolania de Montserrat realitzarà, entre el 23 de febrer i el 10 de març, una gira històrica a la Xina convidada per un gestor cultural xinès arran de l’èxit assolit als Estats Units el març de 2014, amb les actuacions a Nova York i Washington. El cor montserratí oferirà els dos concerts principals a les ciutats de Beijing i de Xangai, concretament als auditoris del National Centre for the Performing Arts i el Shanghai Oriental Art Center, els més importants del país.
Música.  Estats Units,  24/01/2015
Un any més, Jordi Savall ofereix una gira internacional de la mà de l’Institut Ramon Llull. Els propers mesos, el reconegut músic català oferirà diversos concerts i recitals als Estats Units i Canadà, acompanyat per les seves formacions Hespèrion XXI, La Capella Reial de Catalunya i El Concert de les Nacions. La gira també el durà per altres països com Itàlia, Alemanya, Bèlgica, França o el Brasil, on presentarà un repertori multicultural. L’any 2014, Savall va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya, en reconeixement de la seva trajectòria musical i la seva contribució a la cultura catalana.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

<

Patrocinadors

follow us

twitter facebook spotify flickr RSS You Tube Google +

The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.

Tricentenari

The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona

© Institut Ramon Llull. All rights reserved