Newsletter
GENER 2015 / CATALUNYA
45
Literatura.  Belgrad,  09/01/2015
El gran clàssic de la literatura medieval catalana Llibre de l’ordre de cavalleria, escrit per Ramon Llull a finals del segle XIII, ha estat reconegut amb el prestigiós premi Zlatkocia!, Krasni en la categoria de millor traducció a la llengua sèrbia de l’any 2014. L’Acadèmia Ivo Andrić de Belgrad lliura anualment aquest guardó i enguany ha reconegut la traducció del medievalista Siniša Zdravković. El mes de novembre del 2015 començarà la celebració de l’Any Llull amb motiu del setè centenari de la mort de l’escriptor català.
Literatura.  16/12/2014
La novel·la La mala dona de Marc Pastor ha estat seleccionada com una de les millors de l’any pel diari anglès The Times. De fet, aquesta publicació ja en feia una bona crítica el passat mes de gener, que descrivia així: “Aquesta esborronadora novel·la catalana és una barreja d’horror gòtic i delinqüència crua –és macabre, esgarrifant i enormement entretinguda”. D’aquesta manera, Pastor tanca un gran any després de la publicació al gener de la traducció a l’anglès de La mala dona, a càrrec de Mara Faye Lethem per l’editorial Pushkin Press i amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.
Arts escèniques.  Santiago de Xile,  03/01/2015
El cavall d’Antigua i Barbuda i les girafes i els elefants de Sarruga desembarquen a Xile per participar en l'edició d'enguany del Festival Santiago a Mil, que se celebra del 3 al 18 de gener. La companyia de Mataró portarà el Cavall de Ferro que va representar Barcelona en la passada edició de la Beijing Design Week de la mà de l’Institut Ramon Llull. D’altra banda, la companyia de Badalona presentarà “Hannavas”, un espectacle que transporta la sabana africana als carrers de les ciutats. La presència catalana a Santiago compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull, que aposta pel desplaçament a l’estranger dels artistes catalans.
Cultura.  Barcelona,  08/01/2015
L’Institut Ramon Llull ha acollit aquest dijous 8 de gener un acte de presentació del Pavelló de Suècia, edifici que va representar a aquest país nòrdic a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929 i que posteriorment va ser reconstruït a Berga, on va ser inaugurat pel president Lluís Companys al juny de 1933. Després de la guerra civil el pavelló va passar a formar part de la caserna militar de Berga i als anys seixanta va ser finalment desmuntat i destruït.
Literatura.  18/12/2014
El II Simposi Internacional Joan Vinyoli tindrà lloc del 18 al 20 de desembre, deu anys després de la primera edició i en motiu de la celebració del centenari del naixement del poeta català. Les jornades estan organitzades conjuntament per la Universitat de Girona, l’Ajuntament de Santa Coloma de Farners i representants d’altres universitats de Catalunya, en col·laboració amb la Institució de les Lletres Catalanes. Entre d’altres objectius, el simposi pretén reflexionar sobre la internacionalització de la poesia vinyoliana.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

<

Patrocinadors

follow us

twitter facebook spotify flickr RSS You Tube Google +

The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.

Tricentenari

The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona

© Institut Ramon Llull. All rights reserved