Newsletter
DESEMBRE 2014 / CATALUNYA
44
Literatura.  Regne Unit,  10/12/2014
La novel·la Incerta glòria de Joan Sales torna a estar d’enhorabona. Després de rebre el reconeixement per part de la crítica anglesa especialitzada, ara, la traducció a l’anglès de Peter Bush ha estat escollida entre les 10 millors novel·les de ficció d’aquest 2014 pel prestigiós diari The Economist. Aquest èxit se suma a les elogioses paraules de The Guardian, del suplement literari de The Times, de la revista Literary Review, de The Irish Times i, més recentment, de The Independent. La traducció de Bush va presentar-se el passat 14 de novembre a la British Library de Londres amb la col·laboració de l’Institut Ramon Llull.
Cultura.  Andorra,  28/11/2014
La Fundació Ramon Llull ha entregat aquest divendres els seus premis internacionals destinats a reconèixer persones o institucions de fora del domini lingüístic que han treballat per la promoció internacional de la llengua i la cultura catalanes. Els guardonats en aquesta tercera edició han estat el traductor britànic Peter Bush; el lingüista Juan Carlos Moreno Cabrera i la programadora cultural anglesa Maria Bota.
Arquitectura i disseny.  Venècia,  27/11/2014
Aquest diumenge, 23 de novembre, s’ha tancat la 14a edició de la Biennal d’Arquitectura de Venècia, que des del passat 5 de juny exposava «Arquitectures Empeltades/Grafting Architecture» dins dels Eventi Collaterali, un projecte comissariat per Josep Torrents i Alegre que representava Catalunya en una de les exposicions internacionals d’arquitectura més prestigioses del món. La proposta, impulsada per l’Institut Ramon Llull i que ha comptat amb la col·laboració dels Departaments de Cultura i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ha aconseguit un èxit sense precedents a les pàgines de la premsa internacional especialitzada en el sector. Grafting Architecture ha comptat amb el patrocini de Lamp, empresa internacional dedicada al disseny i fabricació de productes d'il·luminació.
Literatura.  Santiago de Compostel·la | Granada,  11/12/2014
La Universitat de Santiago de Compostel·la ha programat el recital “L’esperit de Vinyoli” pel proper 11 de desembre a les 20h, que es repetirà a la Universitat de Granada el dimarts 16. Sílvia Bel i Sílvia Comas seran les encarregades de l’homenatge al poeta català. L’espectacle, que ja es va poder veure a la Universitat La Sorbona de París, compta amb el suport de l’Institut Ramon Llull i ambdues universitats formen part de la xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior. 

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

<

Patrocinadors

follow us

twitter facebook spotify flickr RSS You Tube Google +

The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.

Tricentenari

The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona

© Institut Ramon Llull. All rights reserved