Newsletter
NOVEMBRE 2014 / CATALUNYA
43
Literatura.  Londres,  05/11/2014
El proper divendres 14 de novembre es presentarà a Londres la traducció anglesa de la novel·la Incerta glòria de Joan Sales, un dels clàssics de la literatura catalana. L’acte està convocat a les 18h a la prestigiosa British Library, la biblioteca nacional del Regne Unit i una de les més grans del món. En el marc de la presentació, el traductor de l’obra, Peter Bush, conversarà amb l’historiador i hispanista britànic Paul Preston, un dels màxims experts internacionals en la Guerra Civil espanyola. La traducció anglesa del clàssic de la literatura catalana es va publicar al Regne Unit el passat 2 d’octubre de la mà de la reconeguda editorial MacLehose Press.
Música.  Barcelona,  21/10/2014
El Huddersfield Contemporary Music Festival (hcmf//), referent internacional de la música contemporània i experimental que se celebra del 21 al 30 de novembre, torna a programar enguany un focus de compositors catalans amb autors tan reconeguts com Carlos Casas, que actuarà a la inauguració del Festival, Luis Codera o Ferran Fages. Hèctor Parra, que l’any passat en fou compositor resident, estrenarà en la present edició el seu darrer treball simfònic amb la BBC Scottish Simphony Orchestra. La programació d’aquesta edició dóna continuïtat a la de l’any passat i respon a un acord entre l’IRL i el hcmf// per presentar artistes catalans al seu programa.
Literatura.  Frankfurt,  09/10/2014
Catalunya i Barcelona es presenten per primera vegada amb un estand únic a la Fira del Llibre de Frankfurt, la mostra més important del món pel que fa a comerç de drets d’explotació editorial. Catalunya i la seva indústria editorial fins ara havien estat presents en aquesta fira a través de les instal·lacions de l’Institut Ramon Llull, que hi tenia estand propi des de l’any 2004, de l’Ajuntament de Barcelona i, amb el suport del Departament de Cultura, de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.
Llengua.  08/11/2014
El proper dissabte 8 de novembre s’inicia la segona convocatòria de les proves per a l’obtenció dels Certificats de Llengua Catalana de l’Institut Ramon Llull, que avaluen el nivell de coneixement de català com a llengua estrangera fora del domini lingüístic. Les proves de segona convocatòria es realitzaran en tres dies diferents segons el nivell i en ciutats d’Argentina, Austràlia, Brasil, Equador, Espanya, Japó, Luxemburg, Mèxic, Paraguai i Xile.
Cultura.  NY | Barcelona,  29/10/2014
Aquest octubre es presenta amb dues estretes col·laboracions entre Catalunya i la Universitat de Columbia, a Nova York. D’una banda, s’inaugura un programa d’intercanvi entre aquest centre i la Universitat Pompeu Fabra, en el marc dels estudis d’escriptura i traducció. D’altra banda, el proper 29 d’octubre, la directora catalana Isona Passola portarà el seu darrer documental, L’endemà, a la universitat en un acte obert a tots els públics. 

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

<

Patrocinadors

follow us

twitter facebook spotify flickr RSS You Tube Google +

The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.

Tricentenari

The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona

© Institut Ramon Llull. All rights reserved