Newsletter
OCTUBRE 2014 / CATALUNYA
42
Arquitectura i disseny.  Beijing,  27/09/2014
Barcelona, ciutat convidada a la Beijing Design Week (BJDW) d’enguany, ha inaugurat aquesta nit el seu pavelló en un acte presidit per l’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, i el director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna. Ubicat al 79-Tank, un impressionant recinte circular del districte 751, antic dipòsit de gas, el pavelló de Barcelona acull l’exposició “Barcelona, a future inspired by design” que presenta la ciutat com un ecosistema complet de disseny i creativitat. L’exposició inclou un audiovisual de gran format i més d’un centenar de mòduls informatius, que proposen al visitant l’experiència de viure i descobrir Barcelona des de diferents perspectives. La mostra acull també una selecció de 30 objectes representatius del disseny actual, així com un homenatge als clàssics del disseny català del s.XX. El disseny de l’exposició ha anat a càrrec d’Exitdesign.
Literatura.  Göteborg,  30/09/2014
La Fira del Llibre de Göteborg, que s’ha celebrat del 25 al 28 de setembre, ha permès enfortir la presència de la literatura catalana als països nòrdics. La participació dels 10 autors convidats al programa Voices from Catalonia –una  col·laboració de la Fira amb l’Institut Ramon Llull (IRL)– ha despertat la curiositat i l’interès dels lectors i editors assistents. Amb 7 seminaris, 1 taller, 2 lectures poètiques i 3 presentacions de llibres, Voices from Catalonia ha donat a conèixer una varietat de gèneres i formats al públic lector i als professionals de l’edició. 
Arts escèniques.  Barcelona,  20/09/2014
L’Institut Ramon Llull organitza a Barcelona, del 20 al 24 de setembre, la segona reunió de treball del projecte europeu Autopistes: Circus Dissemination, en col·laboració amb el Festival Mercè Arts de Carrer (MAC). D’aquesta manera, durant quatre dies, un total de 40 programadors canadencs, americans, nòrdics, francesos, espanyols i catalans assistiran a les Festes de La Mercè 2014 amb l’objectiu de descobrir les darreres creacions de les companyies de circ catalanes en diversos escenaris del Festival MAC. També podran assistir a les sessions de treball i les presentacions dels nous projectes de 10 companyies de l’euroregió que organitza La Central del Circ, i a d’altres sessions i presentacions al Mercat de les Flors i a l’Antic Teatre adreçades al grup de programadors del projecte.
Llengua.  19/09/2014
S’han fet públics els resultats de la primera convocatòria de proves per a l’obtenció dels Certificats de Llengua Catalana de l’Institut Ramon Llull. A les proves, celebrades el mes de maig passat a 78 ciutats d’arreu del món, s’hi van presentar 758 persones, 615 de les quals (81,13%) les han superades satisfactòriament. Els resultats es poden consultar a la seu electrònica. També ha començat el període d’inscripció a la segona convocatòria dels exàmens de català fins el 13 d'octubre.

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

<

Patrocinadors

follow us

twitter facebook spotify flickr RSS You Tube Google +

The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.

Tricentenari

The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona

© Institut Ramon Llull. All rights reserved