Newsletter
ABRIL 2014 / CATALUNYA
36
Cultura.  Barcelona,  17/04/2014
Les universitats de la Xarxa universitària d’estudis catalans a l’exterior, una iniciativa de l’Institut Ramon Llull per promoure els estudis de llengua i cultura catalanes a les universitats de fora de Catalunya, se sumen un any més a la celebració de Sant Jordi omplint el mapa del món de parades de llibres i roses, festivals de cinema i activitats culturals diverses per celebrar el gran dia de la cultura catalana. A gairebé totes les universitats de la Xarxa s’hi celebra aquesta Diada gràcies a la implicació dels propis estudiants, que veuen en la celebració de Sant Jordi un gran atractiu i animen els seus companys a participar-hi. 
Arquitectura i disseny.  Manchester,  27/03/2014
La ciutat de Manchester acull novament, després de l’èxit de la mostra l’any passat, el BCNMCR, exposició que mostra el treball d’onze dels estudis creatius i de disseny independents més prestigiosos de Barcelona. En aquesta edició de la fira, que es celebra del dia 27 de març al 24 d’abril, hi participaran els estudis i dissenyadors Alex Trochut, Brosmind, Solo, Toormix, Laura Meseguer, Atipus, Clase BCN, Two Points, Folch Studio, Forma & Co i Berto Martínez, que mostraran treballs realitzats exclusivament per la mostra britànica. En el marc de l’esdeveniment també es realitzaran conferències i xerrades a càrrec dels participants de l’exposició. 
Literatura.  Nova York,  25/03/2014
Peter Bush, Mary Ann Newman i Rowan Ricardo Phillips són els protagonistes de la celebració del tercer aniversari de The Bridge, una iniciativa independent que treballa per crear punts de trobada, de lectura i de discussió sobre l’art de la traducció. L’acte es celebrarà el dia 25 de març a la llibreria novaiorquesa McNally Jackson Books, referent per la seva oferta de literatura internacional.
Literatura.  Barcelona,  28/03/2014
L’Institut Ramon Llull estrena enguany una nova línia d’ajut a les editorials que vulguin publicar a l’estranger obra d’autors catalans. Es tracta de la nova convocatòria de subvencions per a la publicació a l’estranger d’àlbums o llibres il·lustrats de literatura infantil i juvenil. Les obres que hi optin hauran de ser publicades a l’estranger, i hi poden optar editorials estrangeres o bé catalanes sempre i quan coeditin amb una o diverses editorials estrangeres. L’ajut està destinat a subvencionar els honoraris dels il·lustradors. La convocatòria s’ha publicat coincidint amb la fira de Bolonya de llibre infantil i juvenil, on l’IRL ha fet difusió d’aquests ajuts entre les editorials estrangeres.
Cinema.  Barcelona,  25/03/2014
La darrera sessió dels Diàlegs al Llull ha unit dos dels noms amb més projecció de l’actual cinema català: la directora de La Plaga, Neus Ballús, i el director i productor Lluís Miñarro que han compartit algunes de les seves vivències en els festivals de cinema internacionals. Neus Ballús ha expressat la seva sorpresa pel fet de trobar a festivals internacionals “una important presència de pel·lícules catalanes” i comprovar que “aquestes mateixes produccions premiades a l’estranger no acaben de funcionar a nivell de públic al nostre propi país”.
Cultura.  Barcelona,  20/03/2014
El president ha agraït a l'Ajuntament la seva incorporació al Consorci i ha afirmat que "quan la força i el prestigi de Barcelona i la realitat catalana van junts no només sumen sinó que multipliquen, i estem en un moment on aquesta multiplicació d'esforços ens convé molt". El president ha remarcat la importància de  Barcelona, "una ciutat que t'obre totes les portes al món" i que és "capital de Catalunya i exerceix com a tal". Artur Mas també ha destacat la capacitat d'atracció turística de Barcelona i Catalunya, la "capacitat de les nostres empreses, cada vegada més gran, de col·locar els seus  productes a tot el món" i altres atractius com "la gastronomia, l'esport, la ciència, la recerca...i moltes altres coses".

INSTITUT RAMON LLULL
Contacte
Avda. Diagonal, 373
Palau del Baró de Quadras
08008 Barcelona
Tel. +34 934 67 80 00

Patrocinadors
follow us
The Institut Ramon Llull aims at projecting the Catalan language and their culture in all its forms, materials and means of expression.
Tricentenari
The Institut Ramon Llull is a consortium that comprises the Generalitat (Government of Catalonia) and the Barcelona City Council, and its mission is the promotion of Catalan language and culture abroad.

Generalitat de CatalunyaAjuntament de Barcelona
© Institut Ramon Llull. All rights reserved